Hjemmelaget asiatisk kyllingburger, sprø kålsalat og hvitløkspoteter
35-45
Roede

Hjemmelaget asiatisk kyllingburger, sprø kålsalat og hvitløkspoteter

Denne saftige kyllingburgeren er full av asiatiske smaker som passer perfekt til den friske kålsalaten. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte hvitløkspoteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
Olje
1 ts

Kyllingburger

koriander
Koriander
½ bunt
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Salat

delt kinakål
Delt kinakål
200 g
rødløk
Rødløk
½ stk
agurk
Agurk
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ts

Tilbehør

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 784 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fukt hendene i kaldt vann, så er det enklere å forme burgerne. Grønnsakene kan serveres hver for seg. Server gjerne ketchup eller chilisaus til burgeren.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte hvitløkspoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Kyllingburger: Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen halvparten av korianderen, kyllingkjøttdeigen, 1 ss av ingefærblandingen, maisstivelsen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form 2–3 cm tykke hamburgere av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av oljen fra ingefærblandingen. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
  4. Salat: Skyll kinakålen og skrell rødløken. Kutt kinakålen, rødløken og agurken i tynne strimler. Finhakk resten av korianderen. Bland sammen kinakålen, ønsket mengde av rødløken, agurken og korianderen i en salatbolle. Smak til med saft fra limen, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker.  
  5. Tilbehør: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. 
  6. Servering: Sett alle ingrediensene på bordet, og la alle sette sammen sin egen burger. Topp med urtedressingen, og server hvitløkspotetene til retten.
  1. Kyllingburger: 125 g Brød: ½ stk Salat: 150 g Potet: 75 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.