20-30
Roede
Laktosefri
Red rub-kylling med svart rissalat og sesam- og chilisaus
Svart ris er litt utenom det vanlige, og passer perfekt i en rissalt. Med saftige og smakfulle kyllinglår er dette en rask og inspirerende middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
Svart rissalat
Svart ris
125 g
Spinat
100 g
Appelsin
1 stk
Gulrøtter
200 g
Rødløk
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Vann
1 l
Red rub-kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Red rub-krydder
½ pakke
Olje
1 ts
Tilbehør
Lime
1 stk
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 666 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.
- Svart rissalat: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
- Red rub-kylling: Krydre kyllingen med red rub-krydderet og litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Skru ned varmen, og hold kyllingen varm frem til servering.
- Svart rissalat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt appelsinen i båter. Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen spinaten, appelsinbåtene, gulrøttene, rødløken og den ferdigkokte risen. Fordel rissalaten på et serveringsfat, og strø over sesamfrøene.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene og sesam- og chilisausen til retten.
- Rissalat: 300 g Kylling: 125 g Sesam- og chilisaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).