California veggiebowl med sprø kikerter, bakt søtpotet og hjemmelaget ranchdressing
25-35
Roede
Glutenfri
Vegetar

California veggiebowl med sprø kikerter, bakt søtpotet og hjemmelaget ranchdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
gressløk
Gressløk
½ bunt
Olje
1 ts

Sprø kikerter og mais

kikerter
Kikerter
1 pakke
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
Olje
1 ts

California veggiebowl

rødløk
Rødløk
1 stk
avokado
Avokado
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Ranchdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
gressløk
Gressløk
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 597 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør sammen halvparten av kikertene og maiskornene til en mos med stavmikser. Tilsett eventuelt litt vann for å justere konsistensen. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Skyll og finhakk all gressløken. Strø halvparten av gressløken over de ferdigstekte søtpotetbåtene før servering.    
  3. Sprø kikerter og mais: Ha kikertene og maiskornene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene og maiskornene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek kikertene og maiskornene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
  4. California veggiebowl: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Legg salaten, grønnsakene, kikertene og maiskornene i grupper på et serveringsfat.
  5. Ranchdressing: Bland yoghurten, lettmajonesen, persilladen og resten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen. Server dressingen til retten.
  6. Sett sammen bowls etter eget ønske. God middag!
  1. Søtpotet: 100 g Kikerter og maiskorn: 120 g Grønnsaker: 180 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.