Frijoles Charros - Meksikansk bønnegryte med mørkokt svinebog og kokt ris

Mexico

Laktosefri
Glutenfri

Frijoles Charros - Meksikansk bønnegryte med mørkokt svinebog og kokt ris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
17 Ingredienser
Frijoles Charros er en tradisjonell og populær meksikansk rett som også kalles "cowboy beans". Skikkelig meksikansk comfort food!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • pepper
  • salt
  • olje
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
½ stk
Rød paprika
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Grønn chili
½ stk
Kidneybønner
1 pakke
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Moste tomater
½ flaske
Røkt chilimix
1 pakke
Three spice
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Jasminris
135 g
Koriander
½ bunt
Gul løk
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 725 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en mildere gryte kan du skrape vekk frøene på chilien før du hakker den.

Skrell og finhakk hvitløken og hele løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i små terninger. Skyll korianderen og chilien. Grovhakk korianderen og finhakk chilien (se tips). Sil av laken, og skyll bønnene. Ta svinebogen ut av pakken, men spar på kraften i posen. Del kjøttet i terninger.
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha hvitløken, paprikaen, chilien og halvparten av løken i gryten (resten av løken skal brukes til topping). Stek grønnsakene i 3–4 minutter. Ha i tomatpureèn og la det hele steke et minutt til. Tilsett bønnene, de moste tomatene, alle krydderne, buljongen og 2 dl vann. Kok opp og la gryten småkoke i 10–12 minutter. Rør i gryten underveis, og tilsett svinebogen og kraften fra pakken de siste 5 minuttene av koketiden.
Tilbered risen som anvist på pakken.
  Smak til gryta med salt og pepper, og rør inn litt saft fra limen, 1 ss smør og halvparten av korianderen rett før servering.
Del resten av limen i båter. Topp gryten med resten av den finhakkede løken og korianderen, og server risen og limebåtene til retten. 
Vel bekomme!
God middag!