Godtlesestoff

Godtlevert bilde

Gode middagsstunder

Hva er det som er godt i livet? Det som virkelig betyr noe? Godt er å høre trillende barnelatter. Godt er å være sammen med de du elsker. Og hva er bedre enn å samle de du elsker rundt middagsbordet? I ti år har Godtlevert gjort akkurat det. Samlet familien.
Godtlevert bilde

Gode middagsstunder

Hva er det som er godt i livet? Det som virkelig betyr noe? Godt er å høre trillende barnelatter. Godt er å være sammen med de du elsker. Og hva er bedre enn å samle de du elsker rundt middagsbordet? I ti år har Godtlevert gjort akkurat det. Samlet familien.

Godtlevert bilde
Hverdag
Sunt valg, sunn hverdag
Vi vil gjøre det lettere for deg å ta et sunt valg, slik at du kan starte året med sunne og varierte middager. Derfor finner du middager som er merket med «Sunt valg» når du velger middagene dine, hver eneste uke. Les hvordan Godtleverts kokkeateam jobber med å gi deg en enklere måte å velge en sunn hverdag på.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Bærsmoothie
Det er superenkelt å lage smoothie. Hvis du vil lage et fullverdig måltid av smoothien, kan du ha i litt havregryn før du blender den sammen. For en enda sunnere variant, kan du ha litt spinat og kokt rødbete i. Server gjerne smoothien med litt friske bær på toppen.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Siste poster

Siste poster
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Potetlomperull
Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!
Godtlevert bilde
Månedens leverandør
Per´s kjøkken
«Jeg så aldri en oppskrift. Den hadde de i hodet. Det var en neve av det, og en skuffe av det», sier Tore Sørensen. Det er definitivt slutt på «en neve» på slump når det produseres varer hos Per's Kjøkken nå. I dag ligger alle oppskriftene til grunn for produktene deres. «Oppskriftene tuller du ikke med», sier Tore.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Fiskesandwich
Hvis du sitter igjen med rester etter fiskemiddagen, kan du lage en god fiske­sandwich. Bruk gjerne det du har i kjøleskapet, og bytt ut crème fraîchen med rømme eller majones. Det er ingen regler her. Bare bruk fantasien.

Godtlevert bilde
Matsvinn
Slik bruker du opp siste rest i honningkrukken
Honning kan vare evig om den oppbevares riktig. Finn ut hvordan du kan oppbevare den, og få tips til hvordan du kan bruke opp den siste resten i honningkrukken.
Godtlevert bilde
Matsvinn
Ta vare på grønnsaksrestene
Det ligger ofte rester av grønnsaker nederst i kjøleskapet. En halv løk, myke gulrøtter, en kvart rødkål, vissen vårløk og knollete poteter. Slik bruker du opp grønnsaksrester på en enkel måte.
Godtlevert bilde
Matsvinn
Slik utnytter du restene fra grillmiddagen
Siden sommerværet ofte er litt ustabilt, kan man plutselig sitte igjen med pølser og annet kjøtt man ikke får grillet.
Godtlevert bilde
Matsvinn
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Det er ikke alltid like lett å vite hvor man bør plassere ulike varer i kjøleskapet. Riktig oppbevaring i kjøleskapet er viktig for holdbarheten, og vi kan unngå at maten blir kastet. Visste du at hver og én av oss kaster 42,6 kilo spisbar mat i snitt?*

Godtlevert bilde
Månedens leverandør
Bjertnæs & Hoel leverer imponerende mengder med poteter til Godtlevert, og vi er stolte av å ha en leverandør som er så levende opptatt av naturen og produktene de leverer. I oktober er de «Månedens leverandør».
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Siden poteten er en av de råvarene vi oftest har på middagsbordet, får vi også en del rester. Det er mye man kan lage av potetrestene for å redusere matsvinnet.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Grønnsakslapper er en flott mulighet til å bruke opp grønnsaksrester. Samtidig kan du lure litt ekstra grønnsaker inn i middagen til de minste, som kanskje ikke er like begeistret for grønnsaker.
Godtlevert bilde
Månedens leverandør
Bjertnæs & Hoel leverer imponerende mengder med poteter til Godtlevert, og vi er stolte av å ha en leverandør som er så levende opptatt av naturen og produktene de leverer. I oktober er de «Månedens leverandør».
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Siden poteten er en av de råvarene vi oftest har på middagsbordet, får vi også en del rester. Det er mye man kan lage av potetrestene for å redusere matsvinnet.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Grønnsakslapper er en flott mulighet til å bruke opp grønnsaksrester. Samtidig kan du lure litt ekstra grønnsaker inn i middagen til de minste, som kanskje ikke er like begeistret for grønnsaker.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Siste poster

Siste poster
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!
Godtlevert bilde
Månedens leverandør
«Jeg så aldri en oppskrift. Den hadde de i hodet. Det var en neve av det, og en skuffe av det», sier Tore Sørensen. Det er definitivt slutt på «en neve» på slump når det produseres varer hos Per's Kjøkken nå. I dag ligger alle oppskriftene til grunn for produktene deres. «Oppskriftene tuller du ikke med», sier Tore.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Hvis du sitter igjen med rester etter fiskemiddagen, kan du lage en god fiske­sandwich. Bruk gjerne det du har i kjøleskapet, og bytt ut crème fraîchen med rømme eller majones. Det er ingen regler her. Bare bruk fantasien.