Godtlesestoff

Godtlevert bilde
Godt

Grillsommer

Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Kjøtt og grønnsaker på grillen i den lyse sommerkvelden. Vi må jo utnytte disse kveldene, og den helt spesielle stemningen vi lengter etter resten av året.
Godtlevert bilde
Godt

Grillsommer

Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Kjøtt og grønnsaker på grillen i den lyse sommerkvelden. Vi må jo utnytte disse kveldene, og den helt spesielle stemningen vi lengter etter resten av året.

Godtlevert bilde
Godt
Norge Godtlevert
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Små løkpaier med friske urter
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Siste poster

Siste poster
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Rømmegrøt er festmat til Sankthans
Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat og ble servert som festmåltid på sankthans, som et symbol på overflod og gode avlinger. Den føyelsmyke grøten smaker ekstra godt med litt salt spekemat og melon til - også rød saft da. Det er ikke vanskelig å lage heller.
Godtlevert bilde
Godt
Tid Godtlevert
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Rask suppe
En rask suppe av kjøleskaps- og skufferester er en fullverdig middag for folk på farta. Denne oppskriften er vegetarisk, men du kan tilsette kjøtt eller bruke kjøttbuljong hvis du vil. Du kan også bytte ut kokosmelken med crème fraîche, rømme, fløte eller et laktosefritt alternativ.

Godtlevert bilde
Matsvinn
Slik bruker du opp siste rest i honningkrukken
Honning kan vare evig om den oppbevares riktig. Finn ut hvordan du kan oppbevare den, og få tips til hvordan du kan bruke opp den siste resten i honningkrukken.
Godtlevert bilde
Matsvinn
Ta vare på grønnsaksrestene
Det ligger ofte rester av grønnsaker nederst i kjøleskapet. En halv løk, myke gulrøtter, en kvart rødkål, vissen vårløk og knollete poteter. Slik bruker du opp grønnsaksrester på en enkel måte.
Godtlevert bilde
Matsvinn
Slik utnytter du restene fra grillmiddagen
Siden sommerværet ofte er litt ustabilt, kan man plutselig sitte igjen med pølser og annet kjøtt man ikke får grillet.
Godtlevert bilde
Matsvinn
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Det er ikke alltid like lett å vite hvor man bør plassere ulike varer i kjøleskapet. Riktig oppbevaring i kjøleskapet er viktig for holdbarheten, og vi kan unngå at maten blir kastet. Visste du at hver og én av oss kaster 42,6 kilo spisbar mat i snitt?*

Godtlevert bilde
Oppskrifter
Det fine med disse laksepakkene er at alle kan lage sin egen favoritt. Fyll pakkene med det du har i kjøleskapet – poteter fra gårsdagens middag, eller grønnsaker som ligger igjen i grønnsaksskuffen.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Disse irrgrønne pannekakene passer med det meste! Fyll dem med sopp, chevre og pære eller bare deilig smeltet ost og skinke. Hvis du vil ha noe søtt, kan du ha tynne epleskiver eller masse gode bær i.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Siden poteten er en av de råvarene vi oftest har på middagsbordet, får vi også en del rester. Det er mye man kan lage av potetrestene for å redusere matsvinnet.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Det fine med disse laksepakkene er at alle kan lage sin egen favoritt. Fyll pakkene med det du har i kjøleskapet – poteter fra gårsdagens middag, eller grønnsaker som ligger igjen i grønnsaksskuffen.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Disse irrgrønne pannekakene passer med det meste! Fyll dem med sopp, chevre og pære eller bare deilig smeltet ost og skinke. Hvis du vil ha noe søtt, kan du ha tynne epleskiver eller masse gode bær i.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Siden poteten er en av de råvarene vi oftest har på middagsbordet, får vi også en del rester. Det er mye man kan lage av potetrestene for å redusere matsvinnet.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Siste poster

Siste poster
Godtlevert bilde
Oppskrifter
Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat og ble servert som festmåltid på sankthans, som et symbol på overflod og gode avlinger. Den føyelsmyke grøten smaker ekstra godt med litt salt spekemat og melon til - også rød saft da. Det er ikke vanskelig å lage heller.
Godtlevert bilde
Oppskrifter
En rask suppe av kjøleskaps- og skufferester er en fullverdig middag for folk på farta. Denne oppskriften er vegetarisk, men du kan tilsette kjøtt eller bruke kjøttbuljong hvis du vil. Du kan også bytte ut kokosmelken med crème fraîche, rømme, fløte eller et laktosefritt alternativ.