4 kjappe forberedelsestips til julaften
Marius

Marius

Kokken bak Velg Selv

4 kjappe forberedelsestips til julaften

Å organisere julemiddag kan til tider være stressende, men med litt forberedelser kan man fint få et vellykket selskap. Her er mine tips til hvordan du kan forberede deg best mulig.

  • Pass på å dekke på bordet i god tid, alt som er ferdig på forhånd gjør deg mindre stresset. Dekk gjerne på dagen i forveien, så er kan du lage mat med senkede skuldre.
  • Finn frem alt du skal servere i. Fat, boller og sausenebb.
  • Et husmortriks er å koke opp godt med vann i en vannkoker eller kjele en halvtime/time før servering. Hell det varme vannet i alt du skal servere fra. Rett før du skal ha i saus, ribbe, surkål osv heller du ut det varme vannet. Slik holder alt av serveringsfat o.l. varmen i maten bedre og sausen holder seg varm lenger.
  • Skal man lage mat til flere enn fire personer, trenger til og med de dyktigste kokker hjelp. Av egen erfaring så setter svigermor ofte pris på å bli bedt om å hjelpe til.

Og med det ønsker jeg deg en riktig god julefeiring med venner og familie.

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo