Appelsinmüsli
Johannes

Johannes

Kokken bak Roedekassen og Kokkekassen

Appelsinmüsli

Start dagen med crunchy appelsinmüsli. Smakfull, lett og mettende frokost, eller mellommåltid. Hjemmelaget müsli er best når den er nylaget, men holder seg også godt om du lagrer den på en glasskrukke. Denne mengden holder i noen uker.

Ingredienser:

2 ss honning

2 dl appelsinsaft

1 dl vann

250 g havregryn

50 g gresskarkjerner

50 g linfrø

50 g solsikkekjerner

50 g sesamfrø

En håndfull rosiner og/eller tørkede tranebær

Sett ovnen på 140 grader varmluft.

Varm opp honning, appelsinsaft og vann i en kjele. Bland inn havregryn, gresskarkjerner, linfrø, solsikkekjerner og sesamfrø. Varm alt sammen i 2–3 minutter på lav varme.

Smør müsliblandingen tynt utover på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i midten av ovnen med ovnsdøren på glipp. Sett gjerne en tresleiv i døren, da slipper mest fuktighet ut. La müslien stå slik i 1–1½ time. Rør rundt i blandingen hvert kvarter så bitene ikke tørker sammen.

Når blandingen er tørr, sett stekebrettet på en rist på kjøkkenbenken og la den stå og kjøle seg ned. Når alt er kaldt, bland inn rosiner og tørkede tranebær. Oppbevar müslien tørt i en lufttett beholder.

Server gjerne med appelsinbåter, honning og yoghurt.


Les også

Bringebærsmoothie

Metervare

Milkshake

Tilbehør til sommerens pølser

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo