Bakt laks med teriyakisjy
Thomas

Thomas

Matfaglig leder i Godtlevert

Bakt laks med teriyakisjy

Fisk er alltid en slager hjemme hos oss. Laks er enkel og sunn mat som tar kort tid å lage, også smaker det kjempegodt! Min favorittrett er bakt laks med teriyakisjy, tomater og brokkolipuré. Fargerik og smakfull mat som gir masse god energi etter en lang dag ute. Mitt tips er å smøre på et tynt lag med sennep på fiskestykkene før de bakes i ovnen. Det gir ekstra god smak Lag Thomas’ laks med teriyakisjy, tomater og brokkolipuré

4 pers.

Handleliste:

- 700g poteter

- 1 stk brokkoli

- 1 beger seterrømme

- Smør

- 1/4 ts malt muskatnøtt

- 600g laksefilet

- 2 stk klasetomater

- 1 pakke teriyakisaus

- 1/2 sitron

- Salt

- Pepper

Slik gjør du:

1. Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.

2. Kok opp poteter i lettsaltet vann og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre i omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.

3. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Del tomater i grove biter. Legg fisk og tomater i en ildfast form og krydre lett med urtesalt. Topp fisken med teriyakisaus, sitronsaft og skiver av smør. Krydre eventuelt det hele med litt nykvernet pepper. Sett formen på midterste rille i ovnen og bak fisken i 8–12 minutter.

4. Kutt brokkolien i buketter og stilken i terninger. La brokkolien koke til den er mør, i omtrent 4–6 minutter. Sil av vannet og damp brokkolien til den er tørr. Kjør brokkolien sammen i en blender eller med en stavmikser til du har ønsket konsistens. Tilsett rømme og smør, og bland alt godt sammen. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskatnøtt. Hold puréen varm i kjelen.

5. Server bakt laksefilet teriyakisjy med poteter, brokkolipuré, sjy og tomater fra formen.

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo