Bakt ostekake med blåbær
Olav

Olav

Kjøkkensjef i Godtlevert

Bakt ostekake med blåbær

I Norge er vi vant med ostekaker med moussekrem og gelelokk, mens de i Amerika baker ostekakene sine i ovnen. Her får du oppskriften på en deilig bakt ostekake med en frisk og myk glasur på toppen.

Bunn

12 Digestivekjeks

1 ts kanel

50 g smør

Fyll

450 g naturell kremost

450 g seterrømme

175 g sukker

4 egg

150 g frosne blåbær

Glasur

150 g seterrømme

2 ss melis

½ vaniljestang

½ lime

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Knus kjeksen og bland den med kanel. Smelt smør og rør det inn i blandingen.
  3. Ha bakepapir i bunnen av en springform. Trykk kjeksblandingen ned i bunnen. Stek bunnen i ovnen i omtrent 10 minutter. Trykk deretter kjeksen ned i bunnen enda en gang og sett den kaldt.
  4. Skru ned temperaturen på ovnen til 120 grader.
  5. Kjør kremosten myk i en kjøkkenmaskin. Tilsett rømme og sukker, og kjør alt sammen til det er glatt. Tilsett ett og ett egg av gangen. Vend blåbærene inn til slutt.
  6. Sett kaken i ovnen og stek den i omtrent 60 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å kjenne på den med med fingeren. Tegnet på en fast kake er når det ikke henger igjen deig på fingeren. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt før du legger på glasur.
  7. Bland sammen rømme, melis, vaniljefrø og limeskall. Pisk glasuren stiv og smør den jevnt utover kaken.

Les også

Kaldhevet helgebrød

Energirik müslibar

Matpakkemuffins

Superenkel eplekake

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo