Brødpudding
Olav

Olav

Kjøkkensjef i Godtlevert

Brødpudding

Mange rekker ikke å spise opp brødet innen det er tørt, og dessverre går mye brød og annen mat i søpla. Men tørt brød kan brukes til så mye godt! Her får du oppskriften på en deilig brødpudding laget på tørt brød og ingredienser man ofte har i skapet.

Du må ikke bruke loff, grovt brød fungerer også veldig fint. Men da lønner det seg å skjære bort de hardeste bitene.

Ingredienser

  • 8 tykke skiver loff
  • 50 g mandler
  • 50 g rosiner
  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 6 egg
  • 200 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 grader.

Del loffskivene i to og ha dem i en smurt ildfast form.

Grovhakk mandler, og strø mandler og rosiner over loffen.

Pisk sammen melk, fløte, egg, sukker og kanel. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett dem og visp alt godt sammen. Hell eggeblandingen over loffen i formen. La puddingen stå og trekke på kjøkkenbenken i omtrent 30 minutter.

Ha formen i en dyp langpanne og fyll langpannen med vann.

Sett pannen i ovnen og stek brødpuddingen i vannbad i omtrent 40 minutter. Vannbadet sørger for stabil temperatur og forsiktig oppvarming av eggestanden.

Server gjerne med vaniljesaus eller iskrem.

Velbekomme!

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo