Derfor er frokosten så viktig

Derfor er frokosten så viktig

Du våkner opp etter en lang natts søvn, og kjenner etterhvert at det er noe som mangler. Det er sulten som melder seg. Dette er kroppens måte å fortelle deg at den trenger påfyll til energilagrene for å starte dagen. Frokost er som kjent et av de viktigste måltidene du spiser, og det er viktig å starte dagen med et skikkelig måltid for å få i gang maskineriet.

Uten mat og drikke, duger helten ikke

Det gamle ordtaket er fremdeles aktuelt, og det er lurt å lytte til kroppen når den prøver å fortelle deg noe. Katinka Ege jobber som ernæringsfysiolog i Godtlevert. Hennes beskjed er klar:

– Det er ikke lurt å droppe frokosten. Da blir kroppen slapp og hodet ufokusert. Du behøver ikke spise et herremåltid; en yoghurt eller en brødskive med noe godt pålegg er absolutt godt nok. Noen synes det er vanskelig å få i seg mat på morgenen, men bare du får i deg litt frukt eller en neve nøtter, får du satt i gang kroppen og slipper å komme skrubbsulten til lunsj.

Arrester tidstyvene

Mange har dårlig tid om morgenen, og da er det fort gjort å velge bort frokosten. For å unngå dette kan det være lurt å forberede noe kvelden i forveien, eller ha noe som du kan ta med deg i farta. Lag for eksempel en pose med oppkuttede grønnsaker som du kan ta med deg om du ikke har tid til å spise hjemme. Da kan du ta frem litt gulrøtter eller noen skiver paprika når du føler at sulten melder sin ankomst. Om du er av den litt mer sultne typen, men ikke har tid til  å vente på at havregrøten skal koke, hiv deg på trenden med kjøleskapsgrøt. Den gjør seg selv i kjøleskapet over natten og er et meget godt og næringsrikt måltid som er ypperlig å starte dagen ned (se oppskrift under bildet).

Kjøleskapsgrøt

1,5 dl havregryn
1,5 dl melk
1,5 dl yoghurt
Vaniljepulver eller kanel etter smak
Evt. nøtter, syltetøy og/eller rosiner

Bland sammen alle ingrediensene i en liten krukke. Sett krukken i kjøleskapet over natten. Voilà! Frokost i farta!

Psssst! Alt du trenger til kjøleskapsgrøten finner du blant Godtleverts frokostprodukter.

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo