Fastelavnsboller
Heidi

Heidi

Småbarnsmor og ernæringsveileder.
Kokken bak Favorittkassen og Singelkassen

Fastelavnsboller

Det er fastelavn! Da er boller obligatorisk! Vi har valgt å lage en variant med bringebærkrem, men du kan selvsagt fylle bollene med akkurat det du vil. God fastelavn!

Boller

1 kg hvetemel
150 g sukker
15 g salt
10 g kardemomme
½ liter h-melk
50 g gjær
150 g smør
1 egg
Vann

Bringebærkrem

6 dl kremfløte

4 ss vaniljesukker

1.5 dl bringebær, frosne

3 ss melis til å drysse over bollene

Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme, melk og gjær i en bolle og elt det grundig sammen, enten for hånd eller på sakte fart i maskin i 6-8 minutter. Kutt smøret i små terninger og tilsett dem i bollen. Elt videre til smøret er blandet inn og deigen slipper bollen. Sett deigen til heving i 1-2 timer. Del den opp i biter på omtrent 100 gram, trill dem til runde boller og sett dem til heving i omtrent 2 timer.

Pensle bollene med pisket egg og stek dem ved 200 grader i 10-15 minutter.
Når bollene er i ovnen, kan du lage bringebærkremen.

Tin først bringebærene. Pisk kremfløte og vaniljesukker til kremfløten er stiv. Tilsett bringebærene og rør godt om.
Skjær bollene i to, fyll dem med bringebærkrem og dryss over melis på toppen.

Les også

Slik får du perfekt pizzabunn

Sunn helgesnacks

Gi matpakken et løft

Marmelade av gresskar

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo