Granola med honning

Granola med honning

Lag din egen sunne, sprø og gode granola. Smak deg frem med dine egne favoritter, for eksempel linfrø, chiafrø eller tørket frukt. Noen bruker også eplejus i granolaen, men da må du la den stå litt lenger slik at den blir ordentlig tørr.

  • 400 gram havregryn
  • 150 gram nøtter eller mandler
  • 80 gram solsikkekjerner
  • 200 gram honning
  • 50 gram smør
  • 1 ts kanel
  • 170 gram rosiner
  • Bakepapir


Varm opp stekeovnen til 160 grader varm­luft. Grovhakk nøttene. Bland sammen havregrynet, nøttene og kjernene. Varm opp en stekepanne til lav varme, og tilsett honningen, smøret og kanelen. Ta honningblandingen av varmen når smøret har smeltet, og bland det inn med havregrynsblandingen. Fordel granolaen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 35 minutter. Avkjøl granolaen, og rør inn rosinene. Server yoghurt og fersk frukt til granolaen.

Les også

Grønnsakslapper

Bringebærsmoothie

Kyllingquesadilla med rømme, koriander og lime

Bakt restepotet

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo