Marmelade av gresskar
Heidi

Heidi

Småbarnsmor og ernæringsveileder.
Kokken bak Favorittkassen og Singelkassen

Marmelade av gresskar

Lag marmelade av Halloween-gresskaret!

Ingredienser

  • 1/2 kg gresskar
  • 1 vaniljestang
  • 100 gr tørkede aprikoser
  • 1 appelsin
  • 3 dl sukker

Fremgangsmåte

Ha ca 1/2 kg hakket gresskarkjøtt, 1 vaniljestang delt i to på langs, 100 g tørkede aprikoser i biter og saften av appelsinen + revet skall i en gryte og la koke i ca. 30 minutter. Tilsett 3 dl sukker og kok i 10 minutter til. Rør av og til i gryten. Ha på rene glass, og la gjerne smakene sette seg 1-2 døgn i kjøleskap.

Gresskarmarmeladen passer ypperlig til ristet brød, ost eller som en chutney til et deilig indisk måltid.

Slik deler du opp gresskaret

Håper det smaker!

Personer
Middager
Personer
Middager
Din pris kr NaN
kr NaN
Middager for uke 40

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo