Hjem
/
Grillsommer
Grillsommer
Del

Grillsommer

Med årets grilloppskrifter fra Godtlevert, kan du ta grillingen til et nytt nivå. Derfor har vi samlet våre sikre grilloppskrifter med mange tips og triks for å lykkes med grillingen i sommer. Bruk gjerne oppskriftene som et utgangspunkt til sommerens grilltilbehør og sauser. Husk at det meste kan grilles.
01. juni, 2020

Grilltips

Med høy varme, variasjoner i steketid og mye forskjellige smaker kan det vært vanskelig å holde oversikten ved grillen. Med Godtlevert-kokkenes beste grilltips er du sikret et perfekt grillrestultat hver gang.

Bruk alltid to grillsoner når du griller på kullgrill. Legg mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.

Indirekte sone egner seg best til kjøtt og grønnsaker som trenger lenger tid på grillen, eller kjøtt som må hvile på lav varme. Direkte sone egner seg best til pølser og kjøtt som skal gjennomstekes.

Direkte sone egner seg også hvis du vil ha en jevn stekeskorpe på kjøttet du skal grille. Vi anbefaler å brune kjøttet uten lokk først. Sett så på lokk for best resultat. Da reduserer du faren for flammer og svidd kjøtt. Lokket holder også varmen inne i grillen slik at kjøttet blir stekt på alle sider. Ha ventilene på lokket åpne slik at det blir mest mulig trekk.

Husk også:

  • Har gassgrillen kun én brenner, kan du grille indirekte ved å skru ned varmen og legge kjøttet i midten av den rektangulære brenneren.

  • La grillen bli ordentlig varm før du begynner å grille. Begynn aldri å grille før kullet er dekket av et grått askelag.

  • Pass på at fett og olje fra marinade ikke renner ned i grillen. Dette vil skape flammer som gir brent mat. Et triks er å legge kjøttet på litt aluminiumfolie, eller på et stekebrett som samler opp fettet. Er uhellet likevel ute, kan du flytte kjøttet vekk fra flammene i stedet for å sprute vann på. Vann slukker det glødende kullet, og senker temperaturen på grillen.

Tilbake til forsiden

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.