Hjem
/
Grillsommer
Grillsommer
Del

Grillsommer

Med årets grilloppskrifter fra Godtlevert, kan du ta grillingen til et nytt nivå. Derfor har vi samlet våre sikre grilloppskrifter med mange tips og triks for å lykkes med grillingen i sommer. Bruk gjerne oppskriftene som et utgangspunkt til sommerens grilltilbehør og sauser. Husk at det meste kan grilles.
01. juni, 2020

Grilltips

Med høy varme, variasjoner i steketid og mye forskjellige smaker kan det vært vanskelig å holde oversikten ved grillen. Med Godtlevert-kokkenes beste grilltips er du sikret et perfekt grillrestultat hver gang.

Bruk alltid to grillsoner når du griller på kullgrill. Legg mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.

Indirekte sone egner seg best til kjøtt og grønnsaker som trenger lenger tid på grillen, eller kjøtt som må hvile på lav varme. Direkte sone egner seg best til pølser og kjøtt som skal gjennomstekes.

Direkte sone egner seg også hvis du vil ha en jevn stekeskorpe på kjøttet du skal grille. Vi anbefaler å brune kjøttet uten lokk først. Sett så på lokk for best resultat. Da reduserer du faren for flammer og svidd kjøtt. Lokket holder også varmen inne i grillen slik at kjøttet blir stekt på alle sider. Ha ventilene på lokket åpne slik at det blir mest mulig trekk.

Husk også:

  • Har gassgrillen kun én brenner, kan du grille indirekte ved å skru ned varmen og legge kjøttet i midten av den rektangulære brenneren.

  • La grillen bli ordentlig varm før du begynner å grille. Begynn aldri å grille før kullet er dekket av et grått askelag.

  • Pass på at fett og olje fra marinade ikke renner ned i grillen. Dette vil skape flammer som gir brent mat. Et triks er å legge kjøttet på litt aluminiumfolie, eller på et stekebrett som samler opp fettet. Er uhellet likevel ute, kan du flytte kjøttet vekk fra flammene i stedet for å sprute vann på. Vann slukker det glødende kullet, og senker temperaturen på grillen.

Tilbake til forsiden

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.