Hjem
/
Grove vafler
Grove vafler
Del

Grove vafler

Dette er en enkel helgefristelse, som du enkelt kan lage litt mindre søte. Vafler er en god, gammeldags klassiker som slår an i ethvert kaffeslabberas. Server gjerne med syltetøy, brunost, rømme, sukker, eller tradisjonell trollkrem til.
30. januar, 2021
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl kulturmelk
  • 1 1/2 dl lettmelk
  • 1 dl vann
  • 175 g hvetemel
  • 175 g sammalt hvete
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Pisk sammen eggene og sukkeret i en bolle, til du har en jevn røre. Rør inn kulturmelken, melken og vannet. Pisk inn hvetemelet, den sammalte hveten, bakepulveret, natronen, vaniljesukkeret og kardemommen, til du har en jevn røre. La røren svelle i 10–15 minutter. Varm opp et vaffeljern, og ha i litt smør. Stek vaflene i 2–3 minutter, til de har fått en gyllen farge. Server rømme og syltetøy, eller smør og brunost til vaflene.

Tips: Tilsett en grovere meltype eller havregryn, for mer fiber.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.06.2021
Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat og ble servert som festmåltid på sankthans, som et symbol på overflod og gode avlinger. Den føyelsmyke grøten smaker ekstra godt med litt salt spekemat og melon til - også rød saft da. Det er ikke vanskelig å lage heller.
Godtlevert bilde
13.06.2021
Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Kjøtt og grønnsaker på grillen i den lyse sommerkvelden. Vi må jo utnytte disse kveldene, og den helt spesielle stemningen vi lengter etter resten av året.
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.06.2021
Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat og ble servert som festmåltid på sankthans, som et symbol på overflod og gode avlinger. Den føyelsmyke grøten smaker ekstra godt med litt salt spekemat og melon til - også rød saft da. Det er ikke vanskelig å lage heller.
Godtlevert bilde
13.06.2021
Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Kjøtt og grønnsaker på grillen i den lyse sommerkvelden. Vi må jo utnytte disse kveldene, og den helt spesielle stemningen vi lengter etter resten av året.
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.