Hjem
/
Havrecookies med sjokolade
Havrecookies med sjokolade
Del

Havrecookies med sjokolade

Her får du oppskriften på havrecookies med sprø kant og fløyelsmyk kjerne. Enkle å lage, og helt uimotståelige.
05. desember, 2019

Du trenger:

  • 200 g mykt smør
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 1,5 dl hvitt sukker
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl havregryn
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 dl hakkede nøtter

  1. Pisk sammen smør og sukker til det blir luftig.
  2. Bland inn ett og ett egg.
  3. Bland alt det tørre og vend det inn i smør- og eggeblandingen.
  4. Hakk sjokolade og nøtter og vend det inn i deigen.
  5. Ha cookiedeigen på et bakepapir og rull den til en pølse. Legg pølsen i kjøleskapet i minimum 2 timer.
  6. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  7. Kutt cookiedeigen i skiver som er ca. 1 cm tykke, legg dem på et stekebrett med bakepapir. La cookiesene ligge med godt mellomrom da deigen flyter utover ved steking.
  8. Stek cookiesene midt i ovnen i ca. 12 minutter. Cookiesene skal være litt sprø utenpå og myke inni.

Tips! Ha deigen i en tett boks og stek cookies etter hvert som du ønsker å spise eller servere dem.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!