Heidis friske sitronterte
Heidi

Heidi

Småbarnsmor og ernæringsveileder.
Kokken bak Favorittkassen og Singelkassen

Heidis friske sitronterte

Server selve sommeren til dessert. Sitronterte er frisk, syrlig, og søt på smak. En herlig kombinasjon som alle kan like! Passer perfekt på varme sommerkvelder, eller bare innendørs når man vil kose seg litt ekstra. Og her er hvordan du setter sammen dette lille mirakelet:

Bunn
120 g smør
200 g hvetemel
30 g sukker
3 g salt
½–1 egg
50 g vann
Tørre erter til baking

Fyll
4 egg
Revet skal av 1 sitron
160 g sitronsaft
200 g sukker
250 g smør

Fremgangsmåte:
Del smør i terninger og ha terningene i en bolle. Tilsett hvetemel, sukker og salt, og kna det sammen eller kjør det sammen i en kjøkkenmaskin. Ha i egg og vann, og elt alt sammen til du får en smidig deig. La deigen hvile i kjøleskap i omtrent 2 timer.

Sett ovnen på 200 grader.

Kjevle bunnen ut til omtrent 2 mm tykkelse. Ha bunnen over i en smurt paiform. Legg bakepapir over deigen og ha i tørre erter. Ertene skal ikke være med i paien, de er der bare for at kantene på bunnen skal holde seg langs kantene i formen. Stek bunnen med ertene i 10 minutter. Fjern ertene og stek videre i 10 minutter, til bunnen er stekt og har fått en gyllen farge. Hvis du har en paiform uten løs bunn, kan det være lurt å skjære ut en sirkel med bakepapir og ha den i bunnen av formen. Da blir det enklere å få den ut når den er ferdig.

Ha egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i en vid kjele. Kok opp samtidig som du rører med en visp. Ta kjelen av platen når det koker opp. Tilsett smør, og kjør alt sammen med en stavmikser.

Ha sitronfyllet over tertebunnen og sett terten kjølig frem til servering. Sitronterten kan også fryses.

Les også

Nydelig isparfait med sjokolade

Sjokoladefudgekake

Bakt ostekake med blåbær

Isen du kan gi barna hver eneste dag

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo