Hjem
/
Hjemmelaget BBQ-saus
Hjemmelaget BBQ-saus
Del

Hjemmelaget BBQ-saus

Sommeren og grillsesongen har startet så smått, og vi har mange gode og lange kvelder rundt grillen og se frem til. Hva med å imponere dine nære og kjære med hjemmelaget BBQ-saus denne sommeren?
04. juli, 2019

Du trenger:
2 dl ketchup
½ dl epleedikk
3 ss brunt sukker
4 ss lys sirup eller lønnesirup
1 løk i små terninger
2 fedd hvitløk – finhakket
2 ss worchestershiresauce
1 ss sweet chili sauce
1-2 ss dijonsennep
2 ss olje
1 ss revet sitronskall
Et par dråper Tabasco

Ha alle ingrediensene i en kjele. La sausen koke opp før du setter ned temperaturen. La sausen småkoke i ca 20 minutter. Rør gjerne iblant. Hvis du ønsker en litt chunky saus er den ferdig nå. Hvis ikke kjører du den opp med en blender eller stavmikser til du får en glatt og jevn saus. La den gjerne stå litt før du serverer den, da får smakene satt seg litt bedre. Server gjerne sausen både kald eller varm. Vel bekomme!


Tips fra kokken: Lag gjerne en stor porsjon av sausen, den kan fint oppbevares i kjøleskap lenge og passer til all slags grillmat, fra pølser og burgere til spareribs og koteletter.  Hvis du ønsker enda mer smak i sausen er det fult mulig og krydre den med spisskumen eller koriander.

Ha en smakfull helg!

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!