Hvit saus á la bestemor Tvethaug
Marius

Marius

Kokken bak Velg Selv

Hvit saus á la bestemor Tvethaug

Hvit saus, eller bechamel er en god saus som du kan bruke til både fiskeboller eller i lasagne. En klassiker som tar kort tid å lage og er god på smak.

Ingredienser:

3 ss smør

3 ss hvetemel

6 dl h-melk

Muskatnøtt

Salt

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele.Tilsett mel og freses i 3 minutter, skal ikke ta farge.

Varm opp melken i en kjele og spe den inn i smør- melblandingen litt og litt under omrøring. Når all melken er rørt inn la sausen småkoke i 10 minutter, pass på og rør godt innimellom. Smakes til med litt revet muskat og salt.

Har du fått noen klumper så sil sausen før servering. Velbekomme!

Les også

Miljøbevisste medaljører

Slik klargjør du grillen

Slik får du perfekt pizzabunn

5 gode grunner til å bruke matkasse

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo