Hjem
/
Johannes' beste vafler
Johannes' beste vafler
Del

Johannes' beste vafler

Vafler er en god gammeldags klassiker som slår an i ethvert kaffeslabberas. Server gjerne med syltetøy, brunost, rømme, sukker, eller tradisjonell trollkrem. Her er alternativene uendelige!
25. mars, 2019

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl Kulturmelk
  • 1 ½ dl Lettmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør


Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker godt sammen til du får en myk røre. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Ha i de tørre ingrediensene og pisk sammen til du får en klumpfri røre.
  2. La røren svelle i 10-15 minutter.
  3. Varm opp vaffeljernet og ha i smør.
  4. Stek vaflene til de har fått en gylden farge.
  5. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost. Velbekomme.
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!