Johannes' beste vafler
Johannes

Johannes

Kokken bak Roedekassen og Kokkekassen

Johannes' beste vafler

Vafler er en god gammeldags klassiker som slår an i ethvert kaffeslabberas. Server gjerne med syltetøy, brunost, rømme, sukker, eller tradisjonell trollkrem. Her er alternativene uendelige!

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl Kulturmelk
  • 1 ½ dl Lettmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør


Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker godt sammen til du får en myk røre. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Ha i de tørre ingrediensene og pisk sammen til du får en klumpfri røre.
  2. La røren svelle i 10-15 minutter.
  3. Varm opp vaffeljernet og ha i smør.
  4. Stek vaflene til de har fått en gylden farge.
  5. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost. Velbekomme.

Les også

Slik klargjør du grillen

Slik steker du ytrefilet av storfe perfekt!

Matpakkemuffins

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo