Hjem
/
Kaldhevet helgebrød
Kaldhevet helgebrød
Del

Kaldhevet helgebrød

Lag smakfullt og ferskt brød til helgefrokosten. Kaldheving gir god smak og deigen bedre struktur.
21. mars, 2019

Ingredisenser:

  • 100 g perlespelt
  • 3 dl vann
  • 10 g fersk gjær
  • 5 dl vann
  • 10 g salt
  • 150 g rugmel
  • 100 g havregryn
  • 400 g hvetemel eller fibra
  • Ca. 75 g havregryn til pynt

Slik gjør du:

  1. Ha perlespelt i en sil og skyll det med kaldt vann. Kok opp 3 dl vann og tilsett perlespeltet. La det småkoke under lokk i 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl speltet.
  2. Ha alt det tørre i en bakebolle. Rør ut gjæren i 5 dl vann og rør inn det tørre. Tilsett perlespelt og kjør det hele sammen i en kjøkkenmaskin i omtrent 5 minutter. Deigen skal være litt klissete. Dekk til deigen med folie og sett den i kjøleskapet til neste dag.
  3. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå på benken i omtrent 1 time. Form et avlangt brød og legg det på et stekebrett med bakepapir. La det etterheve på benken i omtrent 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
  4. Pensle brødet med vann og snitt det forsiktig med en skarp kniv. Strø over havregryn. Stek brødet på midterste rille i 40–50 minutter. Sett gjerne en ildfast form med 2 dl kokende vann nederst i ovnen. Dampen fra vannet gjør at du får en ekstra sprø skorpe.
  5. Server varmt brød med smør og yndlingspålegget ditt!
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.