Kaldhevet helgebrød
Marius

Marius

Kokken bak Velg Selv

Kaldhevet helgebrød

Lag smakfullt og ferskt brød til helgefrokosten. Kaldheving gir god smak og deigen bedre struktur.

Ingredisenser:

  • 100 g perlespelt
  • 3 dl vann
  • 10 g fersk gjær
  • 5 dl vann
  • 10 g salt
  • 150 g rugmel
  • 100 g havregryn
  • 400 g hvetemel eller fibra
  • Ca. 75 g havregryn til pynt

Slik gjør du:

  1. Ha perlespelt i en sil og skyll det med kaldt vann. Kok opp 3 dl vann og tilsett perlespeltet. La det småkoke under lokk i 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl speltet.
  2. Ha alt det tørre i en bakebolle. Rør ut gjæren i 5 dl vann og rør inn det tørre. Tilsett perlespelt og kjør det hele sammen i en kjøkkenmaskin i omtrent 5 minutter. Deigen skal være litt klissete. Dekk til deigen med folie og sett den i kjøleskapet til neste dag.
  3. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå på benken i omtrent 1 time. Form et avlangt brød og legg det på et stekebrett med bakepapir. La det etterheve på benken i omtrent 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
  4. Pensle brødet med vann og snitt det forsiktig med en skarp kniv. Strø over havregryn. Stek brødet på midterste rille i 40–50 minutter. Sett gjerne en ildfast form med 2 dl kokende vann nederst i ovnen. Dampen fra vannet gjør at du får en ekstra sprø skorpe.
  5. Server varmt brød med smør og yndlingspålegget ditt!

Les også

Slik kan du spise mindre salt i hverdagen

Gi matpakken et løft

Derfor er frokosten så viktig

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo