Hjem
/
Kaldhevet helgebrød
Kaldhevet helgebrød
Del

Kaldhevet helgebrød

Lag smakfullt og ferskt brød til helgefrokosten. Kaldheving gir god smak og deigen bedre struktur.
21. mars, 2019

Ingredisenser:

  • 100 g perlespelt
  • 3 dl vann
  • 10 g fersk gjær
  • 5 dl vann
  • 10 g salt
  • 150 g rugmel
  • 100 g havregryn
  • 400 g hvetemel eller fibra
  • Ca. 75 g havregryn til pynt

Slik gjør du:

  1. Ha perlespelt i en sil og skyll det med kaldt vann. Kok opp 3 dl vann og tilsett perlespeltet. La det småkoke under lokk i 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl speltet.
  2. Ha alt det tørre i en bakebolle. Rør ut gjæren i 5 dl vann og rør inn det tørre. Tilsett perlespelt og kjør det hele sammen i en kjøkkenmaskin i omtrent 5 minutter. Deigen skal være litt klissete. Dekk til deigen med folie og sett den i kjøleskapet til neste dag.
  3. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå på benken i omtrent 1 time. Form et avlangt brød og legg det på et stekebrett med bakepapir. La det etterheve på benken i omtrent 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
  4. Pensle brødet med vann og snitt det forsiktig med en skarp kniv. Strø over havregryn. Stek brødet på midterste rille i 40–50 minutter. Sett gjerne en ildfast form med 2 dl kokende vann nederst i ovnen. Dampen fra vannet gjør at du får en ekstra sprø skorpe.
  5. Server varmt brød med smør og yndlingspålegget ditt!

Velg mellom nye smakfulle middager hver uke

Elskede og lettlagde favoritter som gir hele familien en variert middagsuke
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.