Hjem
/
Kaldhevet helgebrød
Kaldhevet helgebrød
Del

Kaldhevet helgebrød

Lag smakfullt og ferskt brød til helgefrokosten. Kaldheving gir god smak og deigen bedre struktur.
21. mars, 2019

Ingredisenser:

  • 100 g perlespelt
  • 3 dl vann
  • 10 g fersk gjær
  • 5 dl vann
  • 10 g salt
  • 150 g rugmel
  • 100 g havregryn
  • 400 g hvetemel eller fibra
  • Ca. 75 g havregryn til pynt

Slik gjør du:

  1. Ha perlespelt i en sil og skyll det med kaldt vann. Kok opp 3 dl vann og tilsett perlespeltet. La det småkoke under lokk i 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl speltet.
  2. Ha alt det tørre i en bakebolle. Rør ut gjæren i 5 dl vann og rør inn det tørre. Tilsett perlespelt og kjør det hele sammen i en kjøkkenmaskin i omtrent 5 minutter. Deigen skal være litt klissete. Dekk til deigen med folie og sett den i kjøleskapet til neste dag.
  3. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå på benken i omtrent 1 time. Form et avlangt brød og legg det på et stekebrett med bakepapir. La det etterheve på benken i omtrent 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
  4. Pensle brødet med vann og snitt det forsiktig med en skarp kniv. Strø over havregryn. Stek brødet på midterste rille i 40–50 minutter. Sett gjerne en ildfast form med 2 dl kokende vann nederst i ovnen. Dampen fra vannet gjør at du får en ekstra sprø skorpe.
  5. Server varmt brød med smør og yndlingspålegget ditt!
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
31.10.2020
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
31.10.2020
First Seafood er «Månedens leverandør» i november. De brenner for å levere sjømat av høyeste kvalitet til det norske folk. Det er vi i Godtlevert glade for. Å kunne levere så gode råvarer til våre kunder, det er noe vi brenner for.
Godtlevert bilde
31.10.2020
I julen har vi tid til å kose oss med mye god mat. I år har vi derfor satt sammen en Julegodtkasse med alt fra mokka­bønner til fløte­kara­meller. Vi leverer også en Jule­snackskasse med alt fra spekepølser til rosmarinkjeks. To kasser fulle av fristelser som du enten kan sette frem til gjestene, eller kose deg med foran en god julefilm.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
31.10.2020
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
31.10.2020
First Seafood er «Månedens leverandør» i november. De brenner for å levere sjømat av høyeste kvalitet til det norske folk. Det er vi i Godtlevert glade for. Å kunne levere så gode råvarer til våre kunder, det er noe vi brenner for.
Godtlevert bilde
31.10.2020
I julen har vi tid til å kose oss med mye god mat. I år har vi derfor satt sammen en Julegodtkasse med alt fra mokka­bønner til fløte­kara­meller. Vi leverer også en Jule­snackskasse med alt fra spekepølser til rosmarinkjeks. To kasser fulle av fristelser som du enten kan sette frem til gjestene, eller kose deg med foran en god julefilm.

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo