Hjem
/
Kardemommevafler
Kardemommevafler
Del

Kardemommevafler

En perfekt vaffel til påskelunsjen. Sprø, søt og med masse kardemommesmak. Det er viktig å kose seg litt ekstra i disse dager.
06. april, 2020

8 personer

Du trenger:

  • 100 g smør
  • 5 egg
  • 5 ss sukker
  • 4 dl helmelk
  • 1½ ts malt kardemomme
  • ½ ts bakepulver
  • 5 dl hvetemel

  1. Smelt smøret i en kjele.
  2. Knekk eggene i en bolle, og vend inn sukkeret, melken, kardemommen og bakepulveret. Tilsett det smeltede smøret, og sikt inn melet. Pisk det hele sammen til en jevn røre.
  3. La røren svelle i 20 minutter før steking.
  4. Stek vaflene, og server med brunost og jordbærsyltetøy.

Tips: Server med pisket krem eller vaniljeis.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!