Kjøttfri mandag – spis mindre kjøtt og føl deg bedre!
Johannes

Johannes

Kokken bak Roedekassen og Kokkekassen

Kjøttfri mandag – spis mindre kjøtt og føl deg bedre!

Vi synes at Thorbjørn Egner var inne på noe da han lagde Grønnsakspisersangen. For den som spiser mer grønnsaker føler seg bedre og blir sånn passe mett i magen. Men det betyr ikke at man trenger å kutte ut kjøttet helt om man ikke vil det. Prøv heller å ha én kjøttfri dag i uken!

Bedre for miljøet

Ved å velge bort én kjøttmiddag i uken, bidrar du med å senke CO2-utslippene. Det fører til en mer bærekraftig mathverdag.

Bedre for kroppen

Kroppen din har godt av flere grønnsaker og mindre rødt kjøtt. Når du har en kjøttfri dag vil du automatisk spise flere grønnsaker. Og du vil ha en metthetsfølelse som gjør deg frisk og rask, ikke doven og lat.

Bedre for fantasien

Hvis du ikke er vant til å lage vegetarmat, kan dette være en morsom utfordring! Bruk nye råvarer og tilberedningsmetoder til å få et fullverdig middagsmåltid. Det er heller ingen tvil om at fargepaletten vil være mer apetittvekkende!


Godtleverts nye middagstjeneste

Med Godtleverts nye middagstjeneste kan du bygge din egen matkasse. Da kan du enkelt velge en vegetarrett i uken, eller kanskje bare noen ganger innimellom. Nå finner du alltid minst to vegetarretter å velge mellom når du velger retter selv.


Les også

Slik kan du spise mindre salt i hverdagen

Sunn helgesnacks

Sjokoladefudgekake

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo