Hjem
/
Kokosmakroner
Kokosmakroner
Del

Kokosmakroner

Kokosmakroner er for mange en trofast tradisjon i jula. Disse kokosmakronene blir seige og saftige på innsiden, og sprø utenpå – akkurat slik de skal være.
05. desember, 2019

Du trenger:

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g kokosmasse

  1. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Visp eggehvitene lett sammen i en kjele. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.
  3. Sett kjelen på plata på middels varme, og rør hele tiden med en sleiv til massen er seig og litt grøtete, dette tar omtrent 5–10 minutter.
  4. Bruk to skjeer og sett topper av røren på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek makronene midt i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gylne.
  6. Avkjøl på rist og oppbevar kakene i en tett boks.

Tips! Dypp gjerne avkjølte makroner i mørk sjokolade. Pakk dem i et lite glass med sløyfe rundt og gi dem i julegave til en som har alt.

Tips! Kokosmakronene holder seg best om de fryses, så lag en stor porsjon, pakk i plast og legg i fryseren. Ta opp ønsket mengde etter behov.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.