Hjem
/
Kokosmakroner
Kokosmakroner
Del

Kokosmakroner

Kokosmakroner er for mange en trofast tradisjon i jula. Disse kokosmakronene blir seige og saftige på innsiden, og sprø utenpå – akkurat slik de skal være.
05. desember, 2019

Du trenger:

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g kokosmasse

  1. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Visp eggehvitene lett sammen i en kjele. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.
  3. Sett kjelen på plata på middels varme, og rør hele tiden med en sleiv til massen er seig og litt grøtete, dette tar omtrent 5–10 minutter.
  4. Bruk to skjeer og sett topper av røren på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek makronene midt i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gylne.
  6. Avkjøl på rist og oppbevar kakene i en tett boks.

Tips! Dypp gjerne avkjølte makroner i mørk sjokolade. Pakk dem i et lite glass med sløyfe rundt og gi dem i julegave til en som har alt.

Tips! Kokosmakronene holder seg best om de fryses, så lag en stor porsjon, pakk i plast og legg i fryseren. Ta opp ønsket mengde etter behov.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!