Hjem
/
Kokosmakroner
Kokosmakroner
Del

Kokosmakroner

Kokosmakroner er for mange en trofast tradisjon i jula. Disse kokosmakronene blir seige og saftige på innsiden, og sprø utenpå – akkurat slik de skal være.
05. desember, 2019

Du trenger:

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g kokosmasse

  1. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Visp eggehvitene lett sammen i en kjele. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.
  3. Sett kjelen på plata på middels varme, og rør hele tiden med en sleiv til massen er seig og litt grøtete, dette tar omtrent 5–10 minutter.
  4. Bruk to skjeer og sett topper av røren på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek makronene midt i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gylne.
  6. Avkjøl på rist og oppbevar kakene i en tett boks.

Tips! Dypp gjerne avkjølte makroner i mørk sjokolade. Pakk dem i et lite glass med sløyfe rundt og gi dem i julegave til en som har alt.

Tips! Kokosmakronene holder seg best om de fryses, så lag en stor porsjon, pakk i plast og legg i fryseren. Ta opp ønsket mengde etter behov.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.