Hjem
/
Måkestad
Måkestad
Del

Måkestad

Månedens leverandør for august er Måkestad. Da grønnsaksgrossisten Måkestad startet opp på 50-tallet, dyrket de alle grønnsakene på gården i Hardanger, og Torvald Måkestad kjørte ut varene til kundene sine i sin egen bil.
31. juli, 2020
Selv om de ikke dyrker grønnsakene på egen gård lenger, og har blitt en ledende grossist, er det tette båndet med kundene fortsatt det viktigste for dem.

Lengst ut på Jæren dyrker Johannes og Solbjørg Wiig grønnsaker av høyeste kvalitet. «Det er lyset. Lyset fra havet og den sandblandede jorden som gjør det», sier Johannes. Han plukker ned en klase tomater, og sier at de kommer i matkassen neste uke. Både Måkestad og vi er stolte over å ha slike småskalaprodusenter. Det er nemlig få ting som slår norske råvarer i sesong.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!