Hjem
/
Matpakkemuffins
Matpakkemuffins
Del

Matpakkemuffins

Noen morgener er mer travle enn andre. Da er det kjekt å ha noen matmuffins på lager de dagene hvor du ikke har tid til å nyte en god frokost i rolige omgivelser. Muffinsene kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 5 dager, eller i fryseren og tas opp etter behov. Perfekt matpakkemat og tines i en fei! Legg i matboksen om morgenen, så har du ferske muffins til lunsj.
21. februar, 2019

MAT(PAKKE)MUFFINS:

  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt spelt
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 3 dl melk
  • 1 dl solsikke/rapsolje
  • 2 egg

Fyll:

  • 200 g skinke
  • 200 g ost
  • 300g Vårløk, mais, paprika ol. (til sammen)

  • Muffinsformer

  1. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett yoghurt, melk og olje. Bland godt. Tilsett eggene tilslutt.
  2. Kutt skinke og ost i terninger. bruk det du har av grønnsaker, for eksempel strimlet vårløk eller purre, mais, paprika ol. ( her kan du variere etter ønske og hva du har i kjøleskapet. Det passer godt med alt fra pølsebiter, skinke, bacon, ost, feta, tomater, revet gulrot. Bare å bruke fantasien).
  3. Bland skinke, ost og grønnsaker i deigen.
  4. Ha muffinsformer i et muffinsbrett eller bruk silikonformer. Fordel deigen i formene ¾ fulle. Muffinsene stekes ved 225 grader i 12-18 minutter avhengig av størrelse. Stikk en kakepinne i midten av muffinsen, om det ikke henger noe deig igjen på pinnen er muffinsen ferdig.

Psst! Du finner flere av ingrediensene under dagligvareprodukter inne på Min Side.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!