Matpakkemuffins
Johannes

Johannes

Kokken bak Roedekassen og Kokkekassen

Matpakkemuffins

Noen morgener er mer travle enn andre. Da er det kjekt å ha noen matmuffins på lager de dagene hvor du ikke har tid til å nyte en god frokost i rolige omgivelser. Muffinsene kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 5 dager, eller i fryseren og tas opp etter behov. Perfekt matpakkemat og tines i en fei! Legg i matboksen om morgenen, så har du ferske muffins til lunsj.

MAT(PAKKE)MUFFINS:

  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt spelt
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 3 dl melk
  • 1 dl solsikke/rapsolje
  • 2 egg

Fyll:

  • 200 g skinke
  • 200 g ost
  • 300g Vårløk, mais, paprika ol. (til sammen)

  • Muffinsformer

  1. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett yoghurt, melk og olje. Bland godt. Tilsett eggene tilslutt.
  2. Kutt skinke og ost i terninger. bruk det du har av grønnsaker, for eksempel strimlet vårløk eller purre, mais, paprika ol. ( her kan du variere etter ønske og hva du har i kjøleskapet. Det passer godt med alt fra pølsebiter, skinke, bacon, ost, feta, tomater, revet gulrot. Bare å bruke fantasien).
  3. Bland skinke, ost og grønnsaker i deigen.
  4. Ha muffinsformer i et muffinsbrett eller bruk silikonformer. Fordel deigen i formene ¾ fulle. Muffinsene stekes ved 225 grader i 12-18 minutter avhengig av størrelse. Stikk en kakepinne i midten av muffinsen, om det ikke henger noe deig igjen på pinnen er muffinsen ferdig.

Psst! Du finner flere av ingrediensene under dagligvareprodukter inne på Min Side.

Les også

Slik får du perfekt pizzabunn

Ovnsbakte kyllingklubber

Pannekaker til morsdag

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo