Mørkokt svinenakke
Marius

Marius

Kokken bak Velg Selv

Mørkokt svinenakke

Mør svinenakke med ovnsbakte grønnsaker og peppersaus er en sikker vinner hjemme hos oss. Det er ordentlig kosemat som vi virkelig gleder oss til å lage nå i vinterferien. Perfekt å servere dersom man har med seg storfamilien eller vennegjengen. Garantert en innertier, spør du meg. Et godt tips er å gjerne tilsette litt stekt sopp og løk. Det setter virkelig prikken over i’en. Lag Marius’ Mørkokte svinenakke med ovnsbakte grønnsaker og peppersaus

4 pers.

Handleliste:

- 600g småpoteter

- 2 gulrøtter

- 300g sellerirot

- 1/2 kålrot

- 1 bunt kruspersille

- 700g mørkokt svinenakke/pulled pork hel

- 1 pakke peppersaus

- Salt

- Pepper

- Olje

Slik gjør du:

1. Varm opp stekeovnen til 240 grader.

2. Kutt rotgrønnsakene i staver

3. Fordel poteter og rotgrønnsaker i en ildfast form. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper og bak det hele i ovnen i 18–20 minutter.

4. Ha svinenakken (inkludert kraften) og peppersausen i en kjele og kok opp. Legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen i 10–15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.

5. Finhakk kruspersillen, og vend det inn i grønnsakene og potetene før servering. Server mørkokt svinenakke i peppersaus med ovnsstekte rotgrønnsaker.

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo