Nydelig isparfait med sjokolade
Heidi

Heidi

Småbarnsmor og ernæringsveileder.
Kokken bak Favorittkassen og Singelkassen

Nydelig isparfait med sjokolade

Isparfait er en genial dessert fordi den er enkel å lage, alle liker den og den kan oppbevares i fryseren. Du kan ha en isparfait på lur i tilfelle du får besøk eller lage den klar i god tid før middagsselskapet så du slipper å stresse rett før gjestene kommer.

Ingredienser

  • 250 g mørk, bitter sjokolade
  • 175 g smør
  • 100 g honning
  • 4 egg delt i plommer og hviter

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade, smør og honning forsiktig over vannbad. Rør det sammen og kjøl det ned litt.

Pisk eggeplommene sammen med en visp til det skummer. Hell sjokoladeblandingen i plommene. Bland sammen og la blandingen avkjøles på kjøkkenbenken. Pisk eggehvitene stive på middels hastighet i en mixmaster. Hell hvitene i sjokoladen og rør alt sammen. Hell isparfaiten i en brødform kledd med plastfolie. Sett formen i fryseren og la den stå i minimum 6 timer.

Ta isparfaiten ut av fryseren og skjær den i skiver med en varm kniv.

Server gjerne med bærsalat, kandiserte appelsinskall og sorbet.

Håper det smaker!

Les også

Bringebærsmoothie

Metervare

Milkshake

Tilbehør til sommerens pølser

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo