Hjem
/
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Del

Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?

Det er ikke alltid like lett å vite hvor man bør plassere ulike varer i kjøleskapet. Riktig oppbevaring i kjøleskapet er viktig for holdbarheten, og vi kan unngå at maten blir kastet. Visste du at hver og én av oss kaster 42,6 kilo spisbar mat i snitt?*
13. november, 2019

Ferdigmat og pålegg

Øverst i kjøleskapet er temperaturen noe høyere enn nede i skapet, derfor egner den øverste hyllen seg best til mat som ikke trenger tilberedning, til pålegg og ferdigretter, og til ferdig stekt eller kokt mat. Her kan du oppbevare middagsrestene dine. Det er også et fint sted å plassere urter og egg i kartong.

Tips! Egg kan oppbevares i romtemperatur noen dager. Faktisk er det bare en fordel. Da de får bedre bakeegenskaper, og sprekker ikke like lett under koking.

Melk og fløte

Det optimale stedet for uåpnet melk og kremfløte, er innerst midt i kjøleskapet. De fleste plasserer melk i kjøleskapsdøren, men døren er faktisk det varmeste stedet i kjøleskapet, og dermed kan melken bli fortere sur.

Fisk og kjøtt

Nederst i kjøleskapet er det kaldest. Her bør du oppbevare rå fisk, kjøtt og fugl. Rå kylling og kjøttdeig kan gjerne legges helt bakerst på glassplaten over grønnsaksskuffen, der det er kaldest. Noen kjøleskap har dessuten ekstra kalde skuffer som holder null grader, og disse er laget med tanke på oppbevaring av kjøtt og fisk.

*Kilde: Matvett.no

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.