Hjem
/
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Del

Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?

Det er ikke alltid like lett å vite hvor man bør plassere ulike varer i kjøleskapet. Riktig oppbevaring i kjøleskapet er viktig for holdbarheten, og vi kan unngå at maten blir kastet. Visste du at hver og én av oss kaster 42,6 kilo spisbar mat i snitt?*
13. november, 2019

Ferdigmat og pålegg

Øverst i kjøleskapet er temperaturen noe høyere enn nede i skapet, derfor egner den øverste hyllen seg best til mat som ikke trenger tilberedning, til pålegg og ferdigretter, og til ferdig stekt eller kokt mat. Her kan du oppbevare middagsrestene dine. Det er også et fint sted å plassere urter og egg i kartong.

Tips! Egg kan oppbevares i romtemperatur noen dager. Faktisk er det bare en fordel. Da de får bedre bakeegenskaper, og sprekker ikke like lett under koking.

Melk og fløte

Det optimale stedet for uåpnet melk og kremfløte, er innerst midt i kjøleskapet. De fleste plasserer melk i kjøleskapsdøren, men døren er faktisk det varmeste stedet i kjøleskapet, og dermed kan melken bli fortere sur.

Fisk og kjøtt

Nederst i kjøleskapet er det kaldest. Her bør du oppbevare rå fisk, kjøtt og fugl. Rå kylling og kjøttdeig kan gjerne legges helt bakerst på glassplaten over grønnsaksskuffen, der det er kaldest. Noen kjøleskap har dessuten ekstra kalde skuffer som holder null grader, og disse er laget med tanke på oppbevaring av kjøtt og fisk.

*Kilde: Matvett.no

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.