Hjem
/
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Del

Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?

Det er ikke alltid like lett å vite hvor man bør plassere ulike varer i kjøleskapet. Riktig oppbevaring i kjøleskapet er viktig for holdbarheten, og vi kan unngå at maten blir kastet. Visste du at hver og én av oss kaster 42,6 kilo spisbar mat i snitt?*
13. november, 2019

Ferdigmat og pålegg

Øverst i kjøleskapet er temperaturen noe høyere enn nede i skapet, derfor egner den øverste hyllen seg best til mat som ikke trenger tilberedning, til pålegg og ferdigretter, og til ferdig stekt eller kokt mat. Her kan du oppbevare middagsrestene dine. Det er også et fint sted å plassere urter og egg i kartong.

Tips! Egg kan oppbevares i romtemperatur noen dager. Faktisk er det bare en fordel. Da de får bedre bakeegenskaper, og sprekker ikke like lett under koking.

Melk og fløte

Det optimale stedet for uåpnet melk og kremfløte, er innerst midt i kjøleskapet. De fleste plasserer melk i kjøleskapsdøren, men døren er faktisk det varmeste stedet i kjøleskapet, og dermed kan melken bli fortere sur.

Fisk og kjøtt

Nederst i kjøleskapet er det kaldest. Her bør du oppbevare rå fisk, kjøtt og fugl. Rå kylling og kjøttdeig kan gjerne legges helt bakerst på glassplaten over grønnsaksskuffen, der det er kaldest. Noen kjøleskap har dessuten ekstra kalde skuffer som holder null grader, og disse er laget med tanke på oppbevaring av kjøtt og fisk.

*Kilde: Matvett.no

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!