Hjem
/
Bakt restepotet
Bakt restepotet
Del

Bakt restepotet

Det hender at man ikke bruker opp alt kjøttet eller grønnsakene når man lager middag. Et godt forslag er å lage bakt restepotet med det tilbehøret som finnes igjen i kjøleskapet.
11. mai, 2020
  • Kokte poteter
  • Bacon, pølser eller kjøttdeigrester
  • Løk, gressløk eller purre
  • Osterester
  • Crème fraîche eller rømme


  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Lag et snitt i, eller del gårsdagens poteter i to, og fyll dem med baconet, pølsene eller kjøttdeigen. Du kan eventuelt blande litt finhakket løk, gressløk eller purre og litt osterester inn med kjøttet før du har det i potetene. Fordel de fylte potetene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
  3. Topp de bakte reste­potetene med crème fraîchen eller rømmen og litt salt og pepper.


Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!