Hjem
/
Julegodteri
Julegodteri
Del

Julegodteri

Tre fristende oppskrifter på julegodt som faller i smak hos alle. Raskt, enkelt og veldig godt! Her får du oppskriften.
07. desember, 2019

Vannbad

I alle oppskriftene må du smelte sjokolade i vannbad. Slik gjør du det: Kok opp en kjele med vann. Sett en bolle som er større enn kjelen over. Skru ned temperaturen, så vannet ikke koker. Ha i sjokolade og eventuelt smør, og la det stå til sjokoladen er smeltet. Rør sammen.

Sjokoladepletter

Du trenger:

  • 200 g valgfri sjokolade
  • 1 dl nøtter etter ønske
  • 1 dl tørket frukt eller bær

  1. Smelt sjokolade i vannbadet.
  2. Hakk nøtter og kutt frukten og bærene i mindre biter.
  3. Legg en spiseskje med sjokolade i rundinger på et stekebrett med bakepapir. Dryss over hakkede nøtter og tørket frukt/bær.
  4. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladeplettene har stivnet.
  5. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Marsipankuler

Du trenger:

  • 1 pakke ferdigmarsipan
  • 1 pakke hasselnøtter
  • 200 g mørk sjokolade

  1. Trill marsipan til kuler. Klem en hasselnøtt inn i kulen.
    Trill litt til, så marsipanen dekker hele nøtten.
  2. Smelt sjokolade i vannbadet.Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
  3. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips! Ha litt hvit, smeltet sjoko-lade i en sprøytepose. Klipp et
lite hull i posen og lag hvite striper over marispankulene.

Cornflakestopper

Du trenger:

  • 200 g mørk sjokolade eller 100 g mørk sjokolade og 100 g melkesjokolade
  • 5 dl cornflakes

  1. Smelt sjokoladen i vannbadet.
  2. Knus cornflakes og vend det inn i sjokoladen.
  3. Form små topper med to teskjeer og sett dem på et stekebrett med bakepapir.
  4. Oppbevares i kjøleskapet.

Tips! Tilsett litt kokosmasse, revet appelsinskall eller chilipulver for mer smak.

Tips! Røren kan eventuelt fylles i små muffinsformer.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!