Hjem
/
Små løkpaier med friske urter
Små løkpaier med friske urter
Del

Små løkpaier med friske urter

Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
30. april, 2021
  • ferdig paibunn
  • 3 store løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ts honning
  • 1 ts tørket persille
  • 2 dl creme fraiche
  • blåmuggost
  • urter

Varm opp stekeovnen til 180 grader. Del paideigen i fire og legg den på et stekebrett med bakepapir. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, ha i litt olje, 2 ss eplesidereddik, 1 ts honning, løk og hvitløk. Stek det hele i omtrent 4 minutter, til løken er gyllen og karamellisert. Krydre med persille, og smak til med salt og pepper. Smør crème fraîche utover paideigen, men stopp før du kommer helt ut i kanten. Topp med løkblandingen og blåmuggosten. Brett kanten uten crème fraîche over, så du får en pen kant rundt hele. Stek løkpaien i 10-12 minutter. Pynt løkpaien med friske urter, som for eksempel dill, timian eller kjørvel.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!