Ovnsbakte kyllingklubber
Olav

Olav

Kjøkkensjef i Godtlevert

Ovnsbakte kyllingklubber

Kylling er av mine favoritter, og alt som kan lage seg selv i ovnen er også helt perfekt. Derfor passer ovnsbakte kyllingklubber i form med spinat og tomatsaus meg veldig godt. Mitt tips er å finhakke litt chili og røkt paprika og ha i formen. En litt sterkere variant som garantert varmer en kald kropp i vinterkulden!

4 pers

Handleliste:

- 700g poteter

- Paprikapulver 2 ts

- Chilipulver 1/2-1 ts

- 1/2 rødløk

- 200g spinat

- 1 stk squash

- 1/2-1 stk kinesisk hvitløk

- 1200g kyllinglårklubber

- 1 boks hakkede tomater

- Olje

- Pepper

- Salt

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skyll potetene og kutt dem i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje og krydre med paprika- og chilikrydder, salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.

3. Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Kutt squash i terninger. Vask og tørk spinat.

4. Gni inn kyllinglårklubbene med paprika- og chilikrydder, salt og pepper. Ha rødløk, spinat, squash, hvitløk og hakkede tomater i en ildfast form. Skyll ut boksen med hakkede tomater med litt vann og ha i den ildfaste formen. Ha kyllinglårklubbene på toppen. Sett formen i ovnen og stek det i 20 minutter.

5. Server ovnsbakte kyllingklubber i form med spinat, tomatsaus og bakte poteter.

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo