Hjem
/
Panzanella - italiensk brødsalat
Panzanella - italiensk brødsalat
Del

Panzanella - italiensk brødsalat

Panzanella er en italiensk salat med brødkrutonger. Den er perfekt å lage hvis du har brød som begynner å bli litt tørt. En mettende salat, som også passer perfekt som tilbehør til sommerens grillmåltider.
24. juni, 2021

Du trenger (til 4 personer)

  • 1/2 brød
  • 4 tomater
  • 1 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 1 bunt basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss eplesider- eller rødvinseddik
  • 1 sitron
  • Salt, pepper og ekstra olivenolje

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.

Kutt brødet i store terninger. Fordel brødterningene på et stekebrett med bakepapir, drypp over litt olje, og stek brødterningene i ovnen i 20 minutter. Vend på de underveis, så de får fin farge på alle kanter.

Kutt tomaten og agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk basilikumen.

Bland sammen brød, tomater, agurk, rødløk, basilikum, olivenolje og eddik i en salatbolle. Klem over litt saft fra sitronen og smak til med salt og pepper.

Tips!
Dryss gjerne litt finhakket hvitløk over brødet når du steker det. Ha grillet paprika, ansjos og kapers i salaten for enda mer smak. Det er også godt med litt ost i salaten, så hvis du har rester av parmesan eller annen ost, riv det over salaten ved servering.

Flere oppskrifter og gode tips til sommerens grillmåltider finner du her

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.