Pasta i fløtesaus med varmrøkt laks
Johannes

Johannes

Kokken bak Roedekassen og Kokkekassen

Pasta i fløtesaus med varmrøkt laks

Ingenting slår en skikkelig kremet pasta, spør du meg! Etter en lang dag i skibakken trenger man skikkelig påfyll med energi. Dette er en av mine absolutt favorittretter som jeg ofte lager hjemme, og oppskriften tar jeg selvsagt med meg på fjellet for å lage til gode venner. Anbefaler også å toppe det hele med litt revet parmesan for en ekstra cheesy pasta 👌🏼 Lag Johannes’ Pasta i fløtesaus med varmrøkt laks, grønnkål og cherrytomater.

Handleliste:

- 400g penne av fullkorn

- 1 terning grønnsaksbuljong

- 250g cherrytomtaer

- 1 gul løk

- 1 kinesisk hvitløk

- 200g grønnkål

- 400g varmrøkt krydderlaks

- 3 dl matfløte

- Olje

- Salt

- Pepper

- Olivenolje

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 220 grader.

2. Tilbered pastaen som anvist på pakken, ha en pakke grønnsaksbuljong i kokevannet.

3. Fordel cherrytomatene i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek cherrytomatene i ovnen i 10–12 minuter.

4. Finhakk løk og hvitløk. Skyll grønnkålen. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek hvitløk og grønnkål i 2–3 minutter. Tilsett matfløten, og gi det hele et oppkok. Smak til med salt og pepper.

5. Ta skinnet av laksen. Del laksen i grove biter med en gaffel, og vend pastasaus og laks i pastaen. Server pasta i fløtesaus med varmrøkt laks, grønnkål og cherrytomater.

Les også

Granola med honning

Honningcentralen

Sunt valg, sunn hverdag

Grønnsakslapper

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo