Hjem
/
Potetlomperull
Potetlomperull
Del

Potetlomperull

Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!
30. november, 2020

Potetlompe med ribbe- eller pinnekjøttrester

  • 200 gram kjøttpålegg, ribbe- eller pinnekjøttrester
  • 200 gram rødkål, fermentert eller fersk
  • 1 sitron
  • eddik
  • ½ eple
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • potetlomper
  • valnøtter


Skjær kjøttet i terninger. Kutt rødkålen i strimler hvis du bruker fersk rødkål. Ha rødkålen i en skål, og vend inn litt saft fra sitronen eller eplesidereddik. Kutt eplet i strimler. Bland sammen dijonsennepen og honningen i en skål. Smør sennepsdressingen utover potetlompene, og strø over kjøttet, rødkålen og eplet. Grovhakk valnøttene, og topp lompene med dem. Rull sammen potetlompene.

Potetlompe med leverpostei, røbeter og eple

  • 200 gram leverpostei
  • 200 gram syltede rødbeter
  • 1 sjalottløk
  • ¼ eple
  • 1-2 dl majones, creme fraiche eller rømme
  • 1 ts karve
  • potetlomper
  • spirer eller friske urter
  • salt
  • pepper

Hell laken av rødbetene, og kutt dem i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt eplet i små terninger. Bland sammen rødbeter, sjalottløk, eple og majones eller lignende. Smak til med karve, salt og pepper. Smør leverpostei på potetlompen, ha på rødbetsalat og strø over spirer eller friske urter. Rull potetlompen sammen.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.