Hjem
/
Rask suppe
Rask suppe
Del

Rask suppe

En rask suppe av kjøleskaps- og skufferester er en fullverdig middag for folk på farta. Denne oppskriften er vegetarisk, men du kan tilsette kjøtt eller bruke kjøttbuljong hvis du vil. Du kan også bytte ut kokosmelken med crème fraîche, rømme, fløte eller et laktosefritt alternativ.
30. mars, 2021

Til 4 personer

  • 2 pakker kokte linser
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ chili
  • 1 boks kokosmelk
  • 5 dl varm grønnsakbuljong
  • Lime
  • Olje
  • Salt
  • Pepper


Skrell løken, hvitløken og gulrøttene. Del chilien på langs, og skrap ut frøene. Skrap skallet av ingefæren med en skje. Finhakk løken, hvitløken, chilien og ingefæren. Riv gulrøttene. Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels varme, ha i litt olje, og stek løken i 1 minutt. Tilsett hvitløken, chilien, ingefæren og gulrøttene. Stek det sammen i 1 minutt. Tilsett linsene, kokosmelken og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og smak til med limesaft, salt og pepper. Hvis du har tid, kan du gjerne mose suppen med en stavmikser.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!