Hjem
/
Reddet den lille øya fra fraflytting
Reddet den lille øya fra fraflytting
Del

Reddet den lille øya fra fraflytting

Ytterøy i Trondheimsfjorden stod i fare for fraflytting, og det var kyllingproduksjon som skulle bli vendepunktet for det lille øysamfunnet. Ytterøykylling er en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet og en kvalitetsleverandør til Godtleverts matkasser.
24. juni, 2018

Viktig for lokalsamfunnet

Den lille øya ligger en halvtimes fergetur fra Levanger sentrum og har lange tradisjoner med jordbruk og fiske. Ytterøykylling har vært med på å sørge for at tradisjonen kan bringes videre.

– Siden oppstarten av Ytterøykylling i 2009 har bedriften vist seg å være svært viktig for lokalsamfunnet. Fra å være en fraflyttingsøy, er det nå så mye aktivitet på øya at det må bygges flere hus fordi befolkningstallet på fastboende har økt så mye de siste årene. I 2017 ble det også bygget ny barnehage og skole til over 100 millioner kroner, forteller kyllingbonde Dag Vidar Barstad.

Hver uke leverer Ytterøykylling over 10 000 pakker med kylling til Godtlevert. Kylling er fast inventar i flere av Godtleverts populære matkasser, og det merker de godt på Ytterøya.

– Ved å være hovedleverandør på kyllingprodukter til Godtlevert, får vi vist frem våre produkter på en veldig fin måte hver eneste uke gjennom hele året. Kokkene er flinke til å teste ut nyheter som vi leverer. Og så ser det jo ut som at Godtleverts kunder setter pris på produkter som ikke finnes i alle dagligvarebutikkene, smiler Dag Vidar.

Nye og spennende kyllingprodukter

Kokkene hos Godtlevert er også veldig fornøyde med samarbeidet. De elsker å stadig få eksperimentere med nye kyllingprodukter fra Ytterøy og å få utvikle retter med skikkelige råvarer. Godtlevert-kokk Thomas Grenlund-Tokerød er på besøk på Ytterøy for første gang.

– Å besøke Ytterøy er kjempespennende! Det er svært lærerikt og nyttig i jobben med å sørge for at Godtleverts kunder får nye, spennende kvalitetsprodukter innenfor hvitt kjøtt fremover. Vi liker å bruke Ytterøykylling fordi bedriften er veldig tilpasningsdyktig på smak og kvalitetskrav.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.