Hjem
/
Reddet den lille øya fra fraflytting
Reddet den lille øya fra fraflytting
Del

Reddet den lille øya fra fraflytting

Ytterøy i Trondheimsfjorden stod i fare for fraflytting, og det var kyllingproduksjon som skulle bli vendepunktet for det lille øysamfunnet. Ytterøykylling er en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet og en kvalitetsleverandør til Godtleverts matkasser.
24. juni, 2018

Viktig for lokalsamfunnet

Den lille øya ligger en halvtimes fergetur fra Levanger sentrum og har lange tradisjoner med jordbruk og fiske. Ytterøykylling har vært med på å sørge for at tradisjonen kan bringes videre.

– Siden oppstarten av Ytterøykylling i 2009 har bedriften vist seg å være svært viktig for lokalsamfunnet. Fra å være en fraflyttingsøy, er det nå så mye aktivitet på øya at det må bygges flere hus fordi befolkningstallet på fastboende har økt så mye de siste årene. I 2017 ble det også bygget ny barnehage og skole til over 100 millioner kroner, forteller kyllingbonde Dag Vidar Barstad.

Hver uke leverer Ytterøykylling over 10 000 pakker med kylling til Godtlevert. Kylling er fast inventar i flere av Godtleverts populære matkasser, og det merker de godt på Ytterøya.

– Ved å være hovedleverandør på kyllingprodukter til Godtlevert, får vi vist frem våre produkter på en veldig fin måte hver eneste uke gjennom hele året. Kokkene er flinke til å teste ut nyheter som vi leverer. Og så ser det jo ut som at Godtleverts kunder setter pris på produkter som ikke finnes i alle dagligvarebutikkene, smiler Dag Vidar.

Nye og spennende kyllingprodukter

Kokkene hos Godtlevert er også veldig fornøyde med samarbeidet. De elsker å stadig få eksperimentere med nye kyllingprodukter fra Ytterøy og å få utvikle retter med skikkelige råvarer. Godtlevert-kokk Thomas Grenlund-Tokerød er på besøk på Ytterøy for første gang.

– Å besøke Ytterøy er kjempespennende! Det er svært lærerikt og nyttig i jobben med å sørge for at Godtleverts kunder får nye, spennende kvalitetsprodukter innenfor hvitt kjøtt fremover. Vi liker å bruke Ytterøykylling fordi bedriften er veldig tilpasningsdyktig på smak og kvalitetskrav.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!