Hjem
/
Solgul omelett
Solgul omelett
Del

Solgul omelett

Få en god start på dagen med en solgul omelett til frokost.
04. april, 2020

8 personer

Du trenger:

  • 16 egg
  • 1 bunt gressløk
  • salt og pepper
  • smør
  • 3 dl fløte
  • 200 gram revet mozzarella
  • spekeskinke
  • gule cherrytomater
  • ruccola

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Knekk eggene i en bolle, og finhakk gressløken. Krydre eggene med salt og pepper, ha i gressløken og fløten, og pisk det hele sammen til en røre.
  3. Varm opp en teflonstekepanne til middels varme, og ha i 1 ss smør. Hell halvparten av fløte- og eggeblandingen i stekepannen, og stek til det stivner i bunnen. Trekk eggeblandingen inn mot midten med en stekespade.
  4. Dryss over halvparten av den revne osten når eggeblandingen har stivnet litt, men fremdeles er litt rennende. Stek omeletten øverst i ovnen, til osten er gyllen og omeletten er gjennomstekt.
  5. Gjenta prosessen, og lag en omelett til.
  6. Kutt tomatene i to, og skyll ruccolaen.
  7. Topp omelettene med spekeskinken, tomatene og ruccolaen.


Tips: Server med smør og godt brød!

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!