Sunn mat er ikke kjedelig mat!

Sunn mat er ikke kjedelig mat!

Helt siden 2012 har Roedekassen vært en av Godtleverts mest populære matkasser. Den var i utgangspunktet tiltenkt alle som gikk på Roedekurs og fulgte Roedemetoden, men falt raskt i smak hos de som bare vil leve litt lettere også. Hva er det ved denne matkassen som appellerer til så mange? Johannes fra Godtlevert og Unni fra Grete Roede forklarer hvordan de samarbeider om å lage en matkasse som er god for både kropp og gane.

Bak den populære Roedekassen står Godtlevertkokk Johannes og mat- og ernæringsansvarlig i Grete Roede, Unni. De har jobbet sammen om Roedekassen siden juni 2016, og har funnet suksesskriteriene for den populære matkassen.

– Som kokk er jeg først og fremst opptatt av smaken, forteller Johannes. Smakene skal være gode, balanserte og varierte. Jeg synes det er kjempespennende å lære kundene våre om tilberedningsmetoder og smakssammensetninger de ikke har tenkt på før.

Johannes står for det kreative arbeidet, å finne råvarer i sesong og å komponere nye retter. Han er faglært kokk, men har også en bachelorutdanning i ernæring og er utdannet personlig trener. Det har gitt ham spisskompetanse i å komponere middager som er gode på smak og gode for kroppen. Når Johannes er ferdig med utviklingen av middagsretten, går arbeidet videre til Unni.

– Etter at Johannes har komponert en rett, sender han den videre til meg, og jeg bruker min Roedekunnskap til å forme rettene slik at de passer inn i Roedekostholdet. Jeg gjør kaloriberegninger og sørger for at Roedeporsjonene består av riktig mengde proteiner, karbohydrater og grønnsaker, helt i tråd med Helsedirektorates anbefalinger, sier Unni.

Mange tror at sunn mat er ensbetydende med kjedelig og smakløs mat. Unni og Johannes kunne ikke vært mer uenig.

– Vi har et mål om å begrense bruken av salt og mettet fett fra smør og fløte, noe som gjør at vi må være mer kreative for å sette smak på maten. Vi bruker andre ingredienser og råvare som gir god smak og samtidig er bedre for kroppen. Middagene er proppfulle av næringsstoffer som gir energi og overskudd i hverdagen, og det er vi veldig glade for at vi kan servere kundene våre, forklarer Unni.

Belønningen for arbeidet får Unni og Johannes når de ser kundenes opplevelser med Roedekassen. Fra utviklingen av en ny rett, skal det planlegges, testes, fotograferes, pakkes og kjøres ut. Hele denne prosessen tar 10–15 uker, og da er Unni og Johannes fryktelig spent på å få høre hva kundene mener om middagene de har komponert.

Dette er middagene i Roedekassen for kommende uke:

– Mange sier at de aldri ville tenkt på at dette var slankemat hvis de ikke visste det fra før. Det synes jeg er fryktelig morsomt å høre, det beviser at vi gjør noe rett! Samtidig minner jeg dem på at det ikke er slankemat, dette er sunn og næringsrik mat som både passer for de som har lyst til å gå ned i vekt, men også for alle som bare vil spise seg god og mett på sunn og deilig mat, avslutter Johannes.

Les også

Slik kan du spise mindre salt i hverdagen

5 gode grunner til å bruke matkasse

Derfor smaker norsk salat så godt

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo