Hjem
/
Tilbehør til grillmaten
Tilbehør til grillmaten
Del

Tilbehør til grillmaten

Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
30. april, 2021

Ananas- og sellerisalsa

  • ½ ananas
  • 1 selleristilk
  • 1 rød paprika
  • ½ bunt vårløk
  • koriander
  • lime
  • chilisaus (sweet chili, sriracha eller lignende)
  • salt
  • pepper

Skrell ananasen. Skyll selleristilken. Rens paprikaen. Kutt ananasen, selleristilken og paprikaen i små terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland alt sammen i en bolle, og smak til med limesaft, chilisaus, salt og pepper.

Agurk- og dillmajones

  • 1 agurk og/eller sylteagurk
  • 1 sjalottløk
  • ½ bunt dill
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majones
  • salt
  • pepper

Riv agurken på et rivjern, og legg den i en sikt eller sil. Strø over litt salt, og klem ut så mye væske som mulig. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll, tørk og finhakk dillen. Bland sammen agurken, sjalottløken, dillen, crème fraîchen og majonesen. Smak til med salt og pepper.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!