Hjem
/
Tilbehør til sommerens pølser
Tilbehør til sommerens pølser
Del

Tilbehør til sommerens pølser

Alle liker grillpølser. Vårt kokketeam har samlet sine beste oppskrifter med tips og triks, slik at du kan gjøre de klassiske ventepølsene om til en fullverdig sommermiddag.
02. juni, 2020

Pølser og løk går hånd i hånd, og det er mange variasjoner å velge i! Her kommer tre versjoner som passer til det meste. Du kan også bruke gul løk og sjalottløk.

Syltet rødløk
Kok opp 1 dl eddik, 2 dl sukker og 3 dl vann i en kjele. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg rødløken i den kokende syltelaken, og hell rødløken og laken over på et rent og lufttett glass. Lag gjerne opp litt, slik at du har god og hjemmelaget syltet rødløk hele sommeren. Ha gjerne litt fersk dill og fennikelfrø i glasset sammen med rødløken.

Grillet rødløk
Del løken i to, og grill den rett på grillen, til den er svart i kantene. Du kan også snitte den på toppen, pakke den inn i aluminiums-folie, ha på 1 ss smør, litt salt og pepper, pakke igjen aluminiumsfolien, og grille den i 20 minutter. Ha gjerne på litt urter. Timian eller oregano er ekstra godt!

Lettsyltet rødløk
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Press over saft fra en lime eller sitron, og ha på litt salt. La løken stå i minst 30 minutter før servering.

Tomatsalsa

Til 4 personer

  • 4 tomater
  • 1 rødløk
  • 1 hvitøksfedd
  • ½ chili
  • 1 bunt koriander
  • 2 ss olivenolje
  • 1 lime
  • Salt
  • Pepper

Kutt tomatene i små terninger. Skrell og finhakk rødløken, hvitløken og chilien. Skyll og finhakk korianderen, og del limen i to. Vend sammen tomatene, rødløken, hvitløken, chilien, korianderen og olivenoljen i en serveringsbolle. Press over saft fra limen, og smak til med salt og pepper.

Tips! Smak gjerne til med litt sukker og balsamicosirup for enda bedre smak. Du kan også lage en mangosalsa ved å bytte ut tomatene med mango!

Ketchup

Hvorfor ikke servere hjemmelaget ketchup til barna, eller på sommerfesten? Det er veldig enkelt å lage, og smaker kjempegodt!

Til 1 liter ketchup

  • 3 bokser hakkede tomater
  • 3 sjalottløk
  • 1 hvitøksfedd
  • ½ rød chili
  • 200 g tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 200 g brunt sukker
  • 6 ss eplesidereddik
  • 1 ts salt

  1. Skrell og grovhakk sjalottløken og hvitløken. Finhakk chilien. Bland sammen de hakkede tomatene, tomatpuréen, sjalottløken, hvitløken og chilien i en kjele. Kok opp, og tilsett 1 dl vann, det brune sukkeret, eplesider-eddiken og saltet. Gi det hele et nytt oppkok, og skru ned varmen på platen til lav varme. La ketchupen småkoke i 1 time. Kjør ketchupen glatt med en stavmikser eller blender. Sil gjerne ketchupen for å få ut rester av skall.
  2. Smak til med salt, sukker og eddik. Hell ketchupen på rene glass, og skru på lokkene med en gang. Avkjøl helt. Ketchupen er holdbar i minst en måned om den oppbevares i kjøleskap.

Tips! Du kan smake til ketchupen med andre krydder også. Laurbærblad, koriander, spisskummen, kanel, allehånde eller stjerneanis setter en ekstra spiss på smaken. For mer grillpreg på ketchupen, kan du ha litt kajennepepper og røkt paprika i. For et friskere preg, kan du finhakke et par selleristenger, og ha i ketchupen når den skal koke ned.

Sommerens grillmiddager

Bestill grillmiddager i matkassen i sommer
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.