Hjem
/
Varm sjokolade på pinne
Varm sjokolade på pinne
Del

Varm sjokolade på pinne

Varm sjokolade på pinne, som smelter til varmende og smakfull kakao. Gi bort i julegave, eller nyt selv på kalde vinterdager. Her får du oppskriften.
06. desember, 2019
  • 300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
  • ½ appelsin
  • Små beger (f.eks. ketchupbeger i papir, tomme yoghurtbeger, store isbitformer eller lignende)
  • Ispinner
  • Cellofanpose
  • Hyssing, merkelapp og pynt etter eget ønske
  • 3 dl melk (til severing)

Sjokolade på pinne

  1. Skyll appelsinen i varmt vann. Finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad (se tips på forrige side) og vend inn appelsinskallet. Fordel sjokoladen i 6 former. Sett i ispinnene når sjokoladen nesten har stivnet.
  3. Pakk en og en pinne i en cellofanpose, pynt med hyssing og skriv fremgangsmåten under på en merkelapp.

Servering

  1. Kok opp 3 dl melk, sett sjokoladepinnen i melken
    og rør om til sjokoladen har smeltet.
  2. Server gjerne med pisket krem.


Tips! Smak til sjokoladen med chilipulver og pynt med minimarshmallows. Du kan også bruke to typer sjokolade
for å gjøre pinnene mer spennende.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!