Hjem
/
Varm sjokolade på pinne
Varm sjokolade på pinne
Del

Varm sjokolade på pinne

Varm sjokolade på pinne, som smelter til varmende og smakfull kakao. Gi bort i julegave, eller nyt selv på kalde vinterdager. Her får du oppskriften.
06. desember, 2019
  • 300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
  • ½ appelsin
  • Små beger (f.eks. ketchupbeger i papir, tomme yoghurtbeger, store isbitformer eller lignende)
  • Ispinner
  • Cellofanpose
  • Hyssing, merkelapp og pynt etter eget ønske
  • 3 dl melk (til severing)

Sjokolade på pinne

  1. Skyll appelsinen i varmt vann. Finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad (se tips på forrige side) og vend inn appelsinskallet. Fordel sjokoladen i 6 former. Sett i ispinnene når sjokoladen nesten har stivnet.
  3. Pakk en og en pinne i en cellofanpose, pynt med hyssing og skriv fremgangsmåten under på en merkelapp.

Servering

  1. Kok opp 3 dl melk, sett sjokoladepinnen i melken
    og rør om til sjokoladen har smeltet.
  2. Server gjerne med pisket krem.


Tips! Smak til sjokoladen med chilipulver og pynt med minimarshmallows. Du kan også bruke to typer sjokolade
for å gjøre pinnene mer spennende.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.