Varmende butter chicken
Heidi

Heidi

Småbarnsmor og ernæringsveileder.
Kokken bak Favorittkassen og Singelkassen

Varmende butter chicken

Min favorittrett er butter chicken. Ingenting er så godt som en skikkelig indisk oppkvikker etter en lang skitur med barna. Masse spennende smaker som passer like godt til store og små. Server med nanbrød og raita, eller yoghurt. Lag Heidis Butter Chicken med grønne bønner og krydderris

4 pers

Handleliste:

- 250g Basmatiris

- Garam masala

- 600g kylling lårfilet

- 1/2 løk

- 1/2 - 1 glass butter chicken-paste

- 4 dl kokosmelk

- 150g grønne bønner

- 1 bunt koriander

- 2 stk røde paprika

- Salt

- Pepper

- Olje

- Smør

Slik gjør du:

1. Kok ris etter anvisning på pakken. Ha garam masala i kokevannet.

2. Kutt kyllingen i biter, behold fettet på, det er der smaken sitter. Hakk løken, kutt endene av de grønne bønnene og del dem i to. Kutt paprika i terninger.

3. Varm opp en vid kjele med litt olje og smør, og brun kyllingen. Tilsett løken og la det surre videre til den er blank. Tilsett butter chicken paste. Start med et halvt glass og tilpass styrken til din familie underveis i kokingen. Ha i kokosmelk. La det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Tilsett bønner og paprika i gryta når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Eventuelt kan du steke dem for seg selv i en panne.

5. Server indisk butter chicken med grønne bønner, paprika, krydderris og hakket koriander.


Les også

Bringebærsmoothie

Metervare

Milkshake

Tilbehør til sommerens pølser

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo