Hjem
/
Varmende favoritter til turen
Varmende favoritter til turen
Del

Varmende favoritter til turen

Når du har vært ute i snøen eller kulda i timesvis, det mørkner, og alt du tenker på er å krype under ullpleddet foran peisen. Da er det ekstra godt med en varmende og smakfull eplegløgg, krydret toddy eller en ekte, varm sjokolade med chili.
21. februar, 2021

Eplegløgg med fersk ingefær og honning

Eple og ingefærgløgg er en frisk drikk, som passer til alle anledninger. Gløggen kan også avkjøles, og serveres med isbiter som en iste.

  • 1 liter eplemost
  • 2 kanelstenger
  • 2 stjerneanis
  • 5 cm fersk ingefær i tynne skiver (kan evt bruke hakket sushi-ingefær)
  • 1 ss honning

Kutt ingefæren i skiver. Ha eplemosten, ingefæren, krydderet og honningen i en kjele, kok opp og la gløggen stå å trekke i 20–30 minutter. Pynt med epleskive og kanelstang. 

Krydret solbærtoddy med appelsin

Lag en barnevennlig versjon av gluhwein. Denne krydrede, søte og friske toddyen varmer ekstra godt når man er på tur i skogen, har kommer hjem fra en kort og kald kveldstur eller må varme små fingre som har vært ute og laget snømann. 

  • 1 liter vann
  • 5 dl solbærsirup
  • 1 appelsin, gjerne økologisk
  • 3 stjerneanis
  • 6 nellikspiker
  • 2 kanelstenger
  • 5 kardemommebelger

Kutt av det gule skallet på appelsinen med en skarp kniv. Unngå å få med det hvite skallet. Ha vannet, solbærsirupen, appelsinskallet og krydderne i en kjele. Press over saften fra appelsinen, og kok langsomt opp. La solbærtoddyen trekke i 20–30 minutter. Hvis du skal ta med toddyen på tur er det best å sile den først, slik at det ikke blir for kraftig kryddersmak på den.

Varm sjokolade med chili

Bli ekstra varm med sterk chili og mørk sjokolade. For en søtere versjon, ha gjerne litt sukker eller honning i. Du kan også droppe å skrape ut chilifrøene for en enda hetere varm sjokolade. 

  • 1 liter melk
  • 200 gram mørk sjokolade
  • 2 ss kakaopulver
  • Fersk chili

Kutt chilien i to på langs, og skrap ut frøene. Grovhakk sjokoladen. Smak gjerne på chilien for å sjekke styrken før du har den i. Ha melken, kakaopulveret og ønsket mengde chili i. Kok langsomt opp, og pisk inn sjokoladen. 

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.