Stekt torsk med gulrotpuré, grillet spisskål og gressløkvinaigrette
30-35
Roede

Stekt torsk med gulrotpuré, grillet spisskål og gressløkvinaigrette

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk

Basisvarer

  • vann
  • margarin
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
400 g

Gulrotpuré

gulrot
Gulrot
400 g
ingefær
Ingefær
½ bit
Vann
½ dl

Pannestekt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Margarin
1 ss

Grillet spisskål med gressløkvinaigrette

gressløk
Gressløk
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
Olivenolje
2 ss
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
spisskål
Spisskål
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek spisskålen i en medium varm stekepanne i 4-5 minutter på hver side. Fisken kan også bakes eller grilles.

  1. Fyr opp grillen! Om det ikke passer med grilling, kan hele retten lages på kjøkkenet.
  2. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25 minutter.
  3. Kok opp lettsaltet vann. Skrell gulrøtter og kutt dem i skiver. Skrell og riv eller finkutt ingefær. Kok gulrøttene møre, det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og la den dampe seg tørr. Bruk en stavmikser og kjør gulrot og ønsket mengde ingefær til en puré. Krydre med salt og pepper. 
  4. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Grill eller stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Bruk gjerne aluminiumsfolie om du griller. 
  5. Skyll og tørk gressløk. Finhakk gressløk og rødløk. Vend sammen gressløk, rødløk, potetkrydder, ferskpresset sitronsaft, olivenolje, litt salt og pepper. 
  6. Del spisskålen i jevnstore båter, i omtrent 4 deler. Grill spisskålen gyllen og mør, det tar omtrent 5–8 minutter (se tips), avhengig av varmen på grillen og størrelsen på kålen. Legg kålen over på et fat og fordel halvparten av gressløkvinaigretten over. Server resten av dressingen ved siden av. 
  7. Server stekt torsk med gulrotpuré, grillet spisskål og gressløkvinaigrette.
  1. Torsk: 125 g Potet: 150 g Kål: 1/4 stk Gulrotpurè:100 g Vinaigrette: 1 ss Energiinnhold: ca 380  kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)