Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Spinatsuppe
Løk
1 stk
Stangselleri (Selleri)
½ pakke
Spinat
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Hønsebuljong
2 pakke
Vann
9–11 dl
Lett matfløte (Melk, Laktose)
2 dl
Tilbehør
Egg (Egg)
4 stk
Skinke i strimler
100 g
Grove bagetter (Bygg, Havre, Hvete, Rug)
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sitronsaft, limesaft, epleeddik eller hvitvinseddik vil gi suppen et lite løft.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til koking av egg.
- Skyll stangselleri, skrell løk og hvitløk. Skyll og tørk spinat. Finhakk løk, stangselleri og hvitløk.
- Varm opp en kjele til medium varme og ha i olje. Stek stangselleri, løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett hønsebuljong og vann, og kok opp. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Ta av og spar på 3 dl av væsken fra kjelen. Tilsett fersk spinat og matfløte. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn og glatt. Spe med væsken du tok av til suppen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips).
- Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og del dem to.
- Stek skinkestrimlene raskt i en medium varm stekepanne.
- Fukt bagettene og stek dem i ovnen i 8–9 minutter før servering.
- Server hjemmelaget spinatsuppe med stekt skinke, kokte egg, chiliflakes og grove bagetter.
- Suppe: 300 g Skinke: 1 ss Egg: 1 stk Grovt brød: 50 g Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)