Thailandsk biffsalat med agurk, tomat, sesam- og chilisaus
25
Roede

Thailandsk biffsalat med agurk, tomat, sesam- og chilisaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • evt. grovt brød

Marinert storfekjøtt

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
Strimlet storfekjøtt
300 g
Olje
1 ss
Salt
1 ts

Thaisalat

trippelsalat
Trippelsalat
½–1 pakke
agurk
Agurk
½–1 stk
stangselleri
Stangselleri (Selleri)
½ pakke
banansjalottløk
Banansjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du soyasaus kan du gjerne ha et par spiseskjeer i marinaden. Rist sesamfrøene lett gylne i en tørr stekepanne, da får du fram de gode smakene.

  1. Finhakk hvitløk og chili, og bland det sammen med olje og salt. Chilien kan også serveres ved siden av. Vend biffstrimlene i marinaden i en bolle. Mariner kjøttet i omtrent 15 minutter. Mens kjøttet marineres kan du gjøre klar resten av salaten.
  2. Skyll og tørk trippelsalaten. Kutt eller riv den i mindre biter og legg den på et stort fat.
  3. Kutt agurk, stangselleri og sjalottløk i tynne skiver eller strimler. Kutt tomat i grove terninger. Skyll og tørk koriander. Fordel grønnsakene over salaten.
  4. Forvarm en stekepanne til medium sterk varme og ha i olje. Stek kjøttet raskt i to omganger for best resultat, 1–2 minutter holder. Legg kjøttet over salaten.
  5. Fordel sesam- og chilisaus over salaten og pynt med fersk koriander og sesamfrø (se tips).
  6. Server thaisalat med strimlet storfekjøtt, grønnsaker, koriander og sesam- og chilisaus. Server gjerne grovbrød ved siden av.
  1. Storfekjøtt: 125 g Salat: 250 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca 310 kcal Energiinnhold med 30 g brød: ca. 375 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)