Hvitløksbakte kyllinglår og thaisalat med byggkorn, hoisin og lime
30-35
Roede

Hvitløksbakte kyllinglår og thaisalat med byggkorn, hoisin og lime

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • gluten,
  • bygg,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g

Kyllinglår

kyllinglår
Kyllinglår
520 g
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss

Thaisalat

vårløk
Vårløk
½ pakke
klasetomat
Klasetomat
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
babykålblanding
Babykålblanding
300 g
Soyasaus
1–2 ss
Hoisinsaus (Gluten, Soya)
1 pakke
lime
Lime
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre kyllinglårene med ditt favorittkrydder! Del kyllinglårene i to, i leddet. Da stekes de noe raskere. Sett inn termometer, og ta dem ut når kjernetemperaturen holder 70 grader. La kyllinglårene hvile i minst 5 minutter før servering.

  1. Forvarm stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Kok opp 2 liter vann med litt salt i en kjele. Tilsett byggkornene når vannet koker, og rør godt. La kornene småkoke i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la kornene dampe seg tørre i gryten.
  3. Legg kyllingen på et stekebrett med skinnsiden opp, og gni inn salt, pepper og grovhakket hvitløk. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 25–30 minutter (se tips).
  4. Skyll vårløk og tomat. Kutt vårløk og chili i tynne skiver og tomaten i terninger. Bland grønnsakene sammen med babykålblandingen, og vend inn soyasaus, hoisinsaus, limesaft og litt olivenoje. Strø over sesamfrø til slutt. 
  5. Bland sammen salaten med de kokte byggkornene, eller server dette hver for seg. 
  6. Server hvitløksbakte kyllinglår med thaisalat med byggkorn, hoisin og lime. 
  1. Kyllinglår: 1 stk Byggkorn: 100 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)