30-35
Roede
Hvitløksbakte kyllinglår og thaisalat med byggkorn, hoisin og lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- gluten,
- bygg,
- soya
Basisvarer
- olje
- soyasaus
- olivenolje
- salt
- pepper
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Kyllinglår
Kyllinglår
520 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Thaisalat
Vårløk
½ pakke
Klasetomat
1 stk
Rød chili
½ stk
Babykålblanding
300 g
Soyasaus
1–2 ss
Hoisinsaus (Gluten, Soya)
1 pakke
Lime
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre kyllinglårene med ditt favorittkrydder! Del kyllinglårene i to, i leddet. Da stekes de noe raskere. Sett inn termometer, og ta dem ut når kjernetemperaturen holder 70 grader. La kyllinglårene hvile i minst 5 minutter før servering.
- Forvarm stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kok opp 2 liter vann med litt salt i en kjele. Tilsett byggkornene når vannet koker, og rør godt. La kornene småkoke i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la kornene dampe seg tørre i gryten.
- Legg kyllingen på et stekebrett med skinnsiden opp, og gni inn salt, pepper og grovhakket hvitløk. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 25–30 minutter (se tips).
- Skyll vårløk og tomat. Kutt vårløk og chili i tynne skiver og tomaten i terninger. Bland grønnsakene sammen med babykålblandingen, og vend inn soyasaus, hoisinsaus, limesaft og litt olivenoje. Strø over sesamfrø til slutt.
- Bland sammen salaten med de kokte byggkornene, eller server dette hver for seg.
- Server hvitløksbakte kyllinglår med thaisalat med byggkorn, hoisin og lime.
- Kyllinglår: 1 stk Byggkorn: 100 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)